Klaus Iohannis- Emmanuel Macron, întrevedere. Președintele României, prima reacție

Preşedintele Klaus Iohannis le-a vorbit jurnaliştilor despre temele abordate în cadrul discuţiei cu președintele Emmanuel Macron.

"Am discutat de colaborarea pe Schengen, despre colaborarea pe care o pregătim pentru sezonul cultural, despre mult vehiculată directiva pe detaşarea muncitorilor. Am convenit să lucrăm împreună pentru a întări formate europene, am propus că proiectul bugetului zonei euro să fie deschis şi pentru alţii, de exemplu pentru noi, care nu suntem în zona euro, dar suntem interesaţi de acest obiectiv.", a declarat Iohannis. 

"Nu putem să scoatem discuţia Schengen din contextul european şi nu mă aştept la un progres acum, înainte de alegerile din Germania şi de a avea un guvern în Olanda, dar preşedintele Macron s-a arătat foarte deschis.", a mai spus şeful statului. 

"Eu îi asigur pe toţi cu care mă întâlnesc că România este stabilă. Chiar dacă se lucrează la formarea unui nou guvern, nu e afectat.  Aceste teme le abordez de la mine pentru că e important să le spunem partenerilor că suntem o ţară stabilă. Nu e o problema dacă se schimbă guvernul.", a declarat Klaus Iohannis. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel