Klaus Iohannis, declarații, înaintea Consiliului European

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele României va susţine astăzi, la 10:50, declaraţii de presă, înaintea Consiliului European.

Klaus Iohannis, despre Brexit

"Ieri am avut discuţii mai lungi, dar vestea foarte bună este că am ajuns la un acord pe Brexit. Din punctul nostru de vedere, al Consiliului European, nu sunt probleme cu textul la care am ajuns. Urmează, probabil mâine, să aflma opinia Parlamentului Britanic şi dacă există un acord putem face paşii următori. Dacă se rămâne pe acest acord, sunt foarte bine protejaţi românii. Brexitul cu acord este cea mai bună variantă", a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis, întâlnire cu Von der Leyen

"M-am întâlnit cu doamna Von der Leyen, am discutat despre desemnarea comisarului. Este foarte îngrijorată pentru situaţia creată. Avem un Guvern interimar care nu va nominaliza un comisar. Comisia se grăbeşte, chit că acum avem o amânare de o lună de zile, nu din cauza României. Situaţia este complicată şi sper să găsim soluţii. Cu Macron am avut o discuţie foarte bună, i-am mulţumit pentru implicarea în procedura de desemnare a procurorului european şi am discutat pe marginea formării Comisiei. Franţa are un parcurs mai complicat. A fost un schimb de opinii. Desemnarea doamnei Kovesi este o reuşită care este semnificativă pentru dânsa, dar şi pentru România. Un procuror din România este şef peste noua instituţie europeană.

Von der Leyen îşi doreşte foarte mult că România să numească o doamnă pe Transportori. Nu am intrat în discuţii pe nume, nici nu este cazul aici. Discuția trebuie făcută mai întâi acasă, la Bucureşti. Rugămintea a fost să încercăm să accelerăm procedura. A fost o rugăminte", a declarat Klaus Iohannis.

Discuţiile pe pachetul de extindere Mcedonia-Albania

"Aseară nu am reuşit să ajungem la o concluzie comună. Asta nu înseamnă că nu va avea loc un început de discuţie cu ei, dar nu astăzi şi nu mâine. Este o situaţie care va trebui discutată în profunzime cu Macedonia de Nord şi cu Albania şi există posibilitatea să se mai disucte astăzi pe subiect. Această decizie este la preşedintele Tusk", a mai spus preşedintele României.

Ce comisar european vrea Iohannis


"România trebuie să trimită unul bun. Este clar că avem nevoie de o persoana integră, care are cunoştinţele necesare pentru a umple poziţia de comisar european, o persoană care ar reprezenta şi România în Comisie, într-un sens pozitiv. Noi avem oameni competenţi, hai să îi selectăm şi să îi trimitem la Bruxelles", a spus Klaus Iohannis.

________________________________________________________________________________________

Klaus Iohannis urmează să facă o serie de declarații, înainte de Consiliul European.

DCNews va transmite LIVE momentul cu președintele României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel