Klaus Iohannis, declarații de ultima oră

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, va susține, astăzi, 5 decembrie 2019, de la ora 18:00, o declarație de presă.

UPDATE: "NATO a ajuns la 70 de ani, lucru notabil şi este important să subliniem că aceast alianata a rezistat foarte bine timp de 70 de ani. Premierul britanic s-a întrebat retoric "oare ce face ca această alianţă să fie aşa puternică?". Şi răspunsul a fost faptul că statele membre sunt democraţii consolidate.

Am avut discuţii la Summitul NATO despre împărţirea corectă a obligaţiilor, viitorul NATO şi câteva probleme mai concrete. Le voi menţiona pe scurt. În primul rând, împărţirea sarcinilor. Toată lumea a înţeles și a acceptat că este nevoie ca toată lumea să plătească mai mult pentru apărare. Acea limită de 2% va fi atinsă de tot mai mulţi aliaţi. Acest lucru a fost clarificat şi nu a dus la controverse (...) Am decis să solicităm secretarului general NATO să elaboreze liniile directoare ale unui proces de reflecţie care va duce la o strategie. Aceste chestiuni au fost foarte mult speculate şi pot spune că NATO a împlinit 70 de ani, este unită, puternică şi are un viitor foarte bun.

Am decis împreună că şi spaţiul cosmic va face parte din preocuparea NATO pentru securitatea aliaţilor. Au fost discutate chestiuni legate de spaţiul Mării Negre, dar şi planuri de intervenţie pentru flancul estic. Consider că acest Summit NATO a fost o reuşită şi pentru România. Noi ne-am atins obiectivele cu care am mers acolo", a declarat Klaus Iohannis.

Stire in curs...

 ______________________________________________________________________________________________________

Președintele României, Klaus Iohannis, va susține , astăzi, 5 decembrie 2019, ora 18:00, o declarație de presă, la Palatul Cotroceni.

DCNews va transmite LIVE declarațiile lui Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel