KLAUS IOHANNIS, DECIZIE PROCES ANI: ICCJ se va pronunța pe 21 IANUARIE în procesul de INCOMPATIBILITATE

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au avut nevoie de un singur termen de judecată pentru a lua o decizie în procesul în care președintele Klaus Iohannis este acuzat de incompatibilitate de ANI.

După ședința de azi, judecătorii de la Instanța Supremă au rămas în pronunțare, iar ulterior au anunțat că o decizie în procesul lui Klaus Iohannis va fi luată pe 21 ianuarie, adică miercurea viitoare.

Atunci, magistrații ÎCCJ vor decide dacă actualul președinte Klaus Iohannis a fost sau nu incompatibil, așa cum susține Agenția Națională de Integritate.

Curtea Supremă a judecat miercuri contestaţia în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, formulată de Agenţia Naţională de Integritate după ce Curtea de Apel Alba-Iulia i-a dat dreptate fostului primar al municipiului Sibiu şi a dispus desființarea raportului ANI.

Citește și: Sergiu Andon: Mandatul lui Iohannis nu este pus în pericol

Reprezentantul ANI a cerut admiterea recursului. El a motivat că recursul Agenției este argumentat și prin decizia Curții Constituționale privind compatibilitatea aleșilor locali.

De partea cealaltă, avocații lui Klaus Iohannis au cerut respingerea recursului ca "vădit neîntemeiat" și au arătat că decizia CCR nu a fost redactată și nu se cunosc motivele luării acestei decizii de către judecătorii constituționali. "Faptul că textul de lege este constituțional nu înseamnă că acesta se aplică clientului nostru", au explicat avocații președintelui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel