KLAUS IOHANNIS - PROCES ANI, INCOMPATIBILITATE. Sergiu Andon: Iohannis își va duce mandatul la capăt, indiferent de sentința ICCJ

Avocatul Sergiu Andon susține că mandatul de președinte al lui Klaus Iohannis nu este pus în pericol de o eventuală decizie definitivă care l-ar declara incompatibil pe liderul PNL.

La scurt timp după ce magistrații de la Curtea Supremă au admis în principiu recursul ANI, Sergiu Andon a declarat că președintele ales își va duce mandatul la capăt, indiferent de decizia definitivă a ÎCCJ. Dacă va fi declarat incompatibil, Klaus Iohannis nu va mai putea candida pentru al doilea mandat, a continuat avocatul.

Citește aici detalii: Lovitură pentru Iohannis! Ce a decis ÎCCJ în procesul cu ANI

"Indiferent care va fi verdictul, dl Klaus Iohannis își va termina mandatul, pe care nu i-l poate deranja absolut nimeni, din momentul validării alegerilor și, cu atât mai mult, din momentul depunerii jurământului. După acest moment, mandatul lui încetează fie la cinci ani, fie într-una din modalitățile prevăzute de Constituție, dar din care nu face parte și constatarea incompatibilității. 

Iar la sfârșitul mandatului de cinci ani, dacă verdictul din ianuarie va fi de admitere a recursului ANI și de menținere a raportului de evaluare și va rămâne și legea incompatibilităților neschimbată în cinci ani - ceea ce e puțin probabil, atunci dl Iohannis nu va mai putea candida încă o dată. 

Dacă însă recursul va fi respins, atunci nu mai produce niciun efect. Dar oricum mandatul este intangibil. 

Imunitatea privește penalul. Asta (n.r. - incompatibilitatea) nu are nicio legătură cu penalul. Are legătură cu penalul dacă ar fi separat într-un proces penal condamnat și pentru conflict de interese, dar deocamdată s-a sesizat numai incompatibilitatea, care nu e ceva penal și nu are legătură cu imunitatea", a declarat Sergiu Andon, marți, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Vezi și: Bolcaș: Mandatul lui Iohannis ar putea fi pus în discuție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel