Klaus Iohannis, convorbire cu Rumen Radev, președintele Bulgariei, despre Schengen

Klaus Iohannis, președintele României, a avut o convorbire cu Rumen Radev, președintele Bulgariei.

Joi, președintele Klaus Iohannis a avut o convorbire la telefon cu Rumen Radev, președintele Bulgariei, despre subiectul aderării celor două țări la Spațiul Schengen și modalitățile de ieșire din blocajul de la Consiliul JAI din data de 8 decembrie 2022.

„Cei doi președinți au reconfirmat hotărârea fermă a ambelor părți de a continua cooperarea strânsă în vederea atingerii obiectivului comun al aderării la spațiul Schengen în anul 2023. Președintele României și Președintele Bulgariei au agreat necesitatea menținerii active a subiectului la nivel european, în vederea facilitării unei decizii pozitive în cursul acestui an”, se arată în comunicat.

De asemenea, Klaus Iohannis și Rumen Radev au manifestat pentru aprofundarea cooperării în planul afacerilor interne, în vederea identificării de soluții pentru continuarea combaterii migrației ilegale și protejarea eficientă a frontierelor externe ale Uniunii Europene.

CITEȘTE ȘI     -    România și Schengen. Iohannis, despre Hurezeanu: Ambasadorul României, retrimis la Viena, ca „gest de deschidere și de facilitare a unui dialog dinamic, pe toate canalele disponibile”

La Consiliul JAI din 8 decembrie 2022, accesul României și Bulgariei în Spațiul Schengen a fost refuzat de Austria și Țările de Jos. Autoritățile olandeze au spus că sunt în favoarea aderării României, dar din cauza faptului că votul pentru cele două țări a fost la pachet, Țările de Jos au votat și împotriva României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel