KLAUS IOHANNIS-ANI-PROCES INCOMPATIBILITATE. ION CRISTOIU: Cine întârzie procesul

Jurnalistul Ion Cristoiu susține că în procesul dintre ANI și Klaus Iohannis una dintre părți tărăgăne procesul, prin întârzierea depunerii punctului ei de vedere la ICCJ. 

"Pe 30 septembrie 2014, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis Recursul ANI (nici nu se putea altfel, completul s-a numit de filtrare, adică de verificare a formei, dacă Documentul ANI avea ștampilă, de exemplu) cu menţiunea ca părţile să formuleze în scris un punct de vedere asupra raportului, în termen de 10 zile de la comunicare", a scris Ion Cristoiu, pe blogul său.

Jurnalistul a precizat că "alegătorii au interesul unei decizii în chestiunea Klaus Iohannis cât mai repede, pentru a vota în cunoștință de cauză. Altfel spus, indiferent dacă decizia e în favoarea sau defavoarea lui Klaus Iohannis, noi trebuie să știm asta". Ion Cristoiu a subliniat că a înțeles după citirea deciziei, că "părțile pot trimite în scris punctul lor de vedere mai repede de 10 zile", ceea ce înseamnă că ICCJ poate lua în discuție mai devreme de 10 septembrie. Au trecut șase zile de la comunicare. 

Procesul ANI-Klaus Iohannis. Ion Cristoiu: Două variante

Jurnalistul Ion Cristoiu susține că există mai multe posibilități. "Părțile au trimis punctul lor de vedere. Trebuie precizat că e o chestiune simplă, ce poate fi rezolvată de un avocat în nici un sfert de oră. Înalta Curte trage însă de timp în mod nejustificat, așteptând să treacă cele 10 zile", este prima variantă. 

Klaus Iohannis, replică pentru Victor Ponta, privind dezbaterile electorale

A doua posibilitate este că "una dintre părți n-a depus nici acum punctul de vedere. Din câte se știe, am făcut mare caz din tărăgănarea luării unei decizii de către Înalta Curte. Eram sigur că părțile au depus încă de a doua zi punctul lor de vedere. Luni, 5 octombrie 2014, m-am interesat. Știți ce-am aflat? Că una dintre părți a depus punctul de vedere chiar de a doua zi. Cealaltă parte n-a depus punctul ei de vedere nici până acum. Așteaptă să treacă cele 10 zile". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel