KLAUS IOHANNIS. ANI. INCOMPATIBILITATE. VERDICT. Sebastian Lăzăroiu: Situație neobișnuită

KLAUS IOHANNIS - VICTOR PONTA - INTALNIRE - SIBIU
KLAUS IOHANNIS - VICTOR PONTA - INTALNIRE - SIBIU

Fostul consilier prezidențial Sebastian Lăzăroiu a comentat situația în care se află prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, în ceea ce privește procesul de incompatibilitate cu ANI, care se judecă, joi, la CCR. 

Sebastian Lăzăroiu a declarat, la RFI: "Nu cred că e decisivă ziua de azi. Din câte înţeleg de la jurişti, oameni care se pricep, astăzi se va fixa un termen propriu-zis, va fi acceptată cererea de recurs a ANI sau nu şi se va fixa un termen. Deci lucrurile astea vor fi de durată".

Fostul consilier al lui Traian Băsescu spune că "e posibil ca la un moment dat, poate la anul, să avem un verdict definitiv. Şi ce ne facem dacă verdictul va fi de incompatibilitate şi domnul Iohannis câştigă alegerile prezidenţiale? E o întrebare la care eu încă n-am aflat un răspuns nici măcar de la cei care se pricep, părerile sunt foarte împărţite aici, unii spun că în mod normal îşi pierde mandatul, alţii spun că beneficiază de imunitatea prezidenţială, chiar dacă va primi acest verdict. Nu se ştie nici măcar dacă-şi pierde mandatul. Am înţeles că există şi această variantă în care nu-şi pierde propriu-zis mandatul, ci timp de trei ani rămâne interimar un preşedinte, după care domnul Iohannis îşi reia mandatul. Imaginaţi-vă ceva de genul câştigă domnul Iohannis, stă un an preşedinte, vine domnul Tăriceanu, şeful Senatului, interimar şi stă cât stă şi după trei ani revine domnul Iohannis şi îşi face restul de mandat. Deci e o situaţie cu totul şi cu totul neobişnuită, dar sigur, asta depinde doar de verdictul pe care l-ar putea da Curtea de Apel în cazul de incompatibilitate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel