Klaus Iohannis a promulgat Legea pensiilor speciale pentru militari

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru promulgarea Legii privind pensiile speciale pentru militari, polițiști și alți funcționari din sistemul de apărare al României.

Administrația Prezidențială a anunțat, joi, că președintele Klaus Iohanis a semnat trei decrete, inclusiv cel pentru promulgarea Legii privind pensiile militare de stat. 

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 23 iulie a.c., următoarele decrete:

• Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 6/2014 pentru modificarea şi completarea Art. 10 din Legea nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe;
• Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 248/2013 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Economic şi Social;
• Decret pentru promulgarea Legii privind pensiile militare de stat", se precizează pe site-ul instituției.

Gabriela Firea: Pensiile militare de stat, dreptate pentru cei care își pun viața în slujba noastră

Actul normativ a fost adoptat pe 30 iunie de Camera Deputaților și prevede că baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate în șase luni consecutive, din ultimii cinci ani de activitate.

Potrivit legii, baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor prevăzute la art.3 lit.a)—c). La media obținută se adaugă un spor de până la 15% în condițiile stabilite prin ordin comun al conducătorilor instituțiilor din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale, potrivit Agerpres.

Actul normativ prevede totodată că au dreptul la pensie de serviciu pentru limită de vârstă militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special, în activitate, care au împlinit vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă, au o vechime efectivă de cel puțin 25 de ani, din care cel puțin 15 ani reprezintă vechimea în serviciu.

Klaus Iohannis a promulgat pensiile speciale și Legea dreptului de autor

Cu doar două zile în urmă, președintele Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic şi consular al României, precum și cel pentru promulgarea gii privind modificarea şi completarea Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel