Klaus Iohannis a convocat Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării

Foto arhivă: presidency.ro
Foto arhivă: presidency.ro

Săptămâna viitoare va avea loc Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc miercuri, 25 august 2021, începând cu ora 16:00, la Palatul Cotroceni.

Pe ordinea de zi a ședinței este inclusă tematica referitoare la situația de securitate din Afganistan și implicațiile acesteia pentru România.

Mai sunt 27 de cetățeni români în Afganistan

În Afganistan mai sunt 27 de cetățeni români, după ce 16 au reușit să părăsească zona în noaptea de luni spre marți, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE), scrie Mediafax.

Potrivit MAE, împreună cu ministerul Apărării și Forțele Aeriene Române au fost parcurse în regim de urgență, pe parcursul zilei de luni și al nopții de luni spre marți, proceduri pentru deplasarea avionului militar la Kabul în vederea evacuării cetățenilor români. „Procedurile, extrem de complexe, sunt finalizate, urmând a fi obținută în foarte scurt timp și ultima autorizație de survol pentru unul dintre segmentele traseului de zbor”, informează MAE.

Astfel, în cursul nopții de luni spre marți au părăsit Afganistanul încă 16 cetățeni români. !De la momentul apelului MAE de luni către cetățenii români aflați încă în Afganistan și care nu-și notificaseră prezența, de a contacta Ambasada României de la Islamabad, a fost înregistrată prezența a încă 7 cetățeni români. În acest moment, conform evidențelor MAE, mai sunt 27 de cetățeni români aflați în Afganistan”, potrivit sursei citate.

Imagini dramatice din Kabul

O fotografie dramatică, distribuită masiv pe rețelele de socializare, arată sute de oameni pe un avion C-17 al Forțelor Aeriene ale SUA, duminic, în timp ce părăsea capitala Kabul.

Potrivit Defense One, care a obținut imaginea de la armată, aproximativ 640 de persoane se aflau la bordul aeronavei, cu mult mai mult decât capacitatea admisă. O mulțime de afgani, care au fost autorizați pentru evacuare au reușit să ajungă pe rampa pe jumătate deschisă a aeronavei. În loc să-i forțeze să plece, echipajul a decis să decoleze.

CITEȘTE ȘI: Românii, evacuați din Afganistan. Chirieac: HAOS! Tu, Guvern, trebuia să te gândești

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel