Kevin De Bruyne, transferat de Manchester City pentru 80 de milioane de euro

Presa din Anglia și cea din Germania anunță, la unison, că transferul lui Kevin De Bruyne la Manchester City este o chestiune de ore, după ce Wolfsburg a ajuns la un acord cu ”cetățenii”, în schimbul sumei de 80 de milioane de euro. Mijlocașul de 24 de ani va juca în următoarele șase sezoane pe Etihad Stadium, unde va câștiga 20 de milioane de euro anual - 10 milioane de euro din salariu, plus alte 10 din bonusuri de performanță, scrie digisport.ro.

Astfel, Manchester City își doboară pentru a doua oară în această vară recordul celui mai scump transfer din istoria clubului, după ce l-a achiziționat și pe Raheem Sterling, în schimbul a 68 de milioane de euro, de la Liverpool.

De altfel, ”cetățenii”, cu Sterling și De Bruyne, au făcut cele mai scumpe două transferuri ale verii. În total, echipa lui Pellegrini a realizat cinci achiziții în această perioadă de mercato, pe trei dintre ele (Otamendi, Sterling, De Bruyne) plătind 193 de milioane de euro.

Plecarea lui De Bruyne din Bundesliga va reprezenta cel mai scump transfer realizat de fotbalul german vreodată.

Vezi și: Gabriel Tamaș și-a găsit echipă după despărțirea de Steaua! Unde va juca

De Bruyne va intra într-un top 5 de lux al celor mai scumpe transferuri din istorie, alături de Gareth Bale (101 milioane de euro), Cristiano Ronaldo (94), Neymar (83,5) și Luis Suarez (81). De precizat că transferul belgianului este singurul din acest top care nu implică Spania.

Kevin De Bruyne și-a început cariera în țara natală, la Genk, unde a jucat patru sezoane. Ulterior, a ajuns la Werder Bremen, de unde a fost achiziționat de Chelsea. Pe Stamford Bridge nu a reușit însă să se impună, astfel că a fost vândut la Wolfsburg, pentru 21,5 milioane de euro, în urmă cu un an și jumătate.

După ce a fost declarat "Jucătorul sezonului" în Bundesliga, De Bruyne le-a adus celor de la Wolfsburg un profit de aproape 60 de milioane de euro.

Citește și: US OPEN 2015: Specialiștii americani au așteptări mari de la SIMONA HALEP

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel