Justiţie pentru românii din Italia: doi ani de închisoare pentru o ciocolată, şase luni de procese pentru bomboane

Statul italian cheltuie zeci de mii de euro pentru condamnarea unor furturi minore comise de români. La Republica a tratat două cazuri de români cercetaţi de justiţia italiană, o femeie care a furat o pungă de bomboane în valoare de un euro şi 19 cenţi, iar un alt român condamnat la doi ani de închisoare pentru un furt de doi euro. Italienii ridică problema utilităţii unor astfel de cheltuieli. Pentru furturi minore statul italian este obligat să plătească sume imense cu cheltuielile de judecată şi pentru întreţinerea celor condamnaţi în închisoare.

Un prim caz este cel al unei românce de 24 de ani a fost suprinsă de vânzătoarea unui magazin, în timp ce îşi ascundea în geantă o pungă cu bomboane cu zahăr. Tânăra a fost semnalată poliţiei, care a pus-o sub cercetare în stare de libertate. În urma plângerii depuse, românca a fost acuzată de furt, dar nu s-a prezentat la niciuna din cele două audieri care au avut deja loc, de la începutul anului. În cursul celei de-a doua audieri, au fost chemaţi în faţa judecătorilor cei doi martori: vânzătoarea şi poliţistul care a înregistrat plângerea.

Avocatul din oficiu al româncei a spus că nu a reuşit să-şi contacteze clienta: “problema nu este furtul în sine, ci mai degrabă ar trebui să ne întrebăm dacă merită să cheltuim atâta energie în cadrul procesului, pentru o daună de un euro şi 19 cenţi. Având în vedere că este vorba teoretic de o infracţiune gravă, deci procesul merge înainte din oficiu, deci nu se poate urma nicio cale de rezolvare prin retragerea plângerii, eventual după plata unor daune”.

Alt caz care a stârnit ruomare în presa italiana este cel al unui român de 25 de ani din Arezzo care a primit o condamnare la 2 ani de închisoare pentru că a furat o ciocolată dintr-un supermarket şi a îmbrâncit un agent care încerca să-l aresteze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel