EXCLUSIV  Justiţie, problemele despre care nu vorbeşte nimeni. Alistar: E ca o loterie

Victor Alistar FOTO AGERPRES
Victor Alistar FOTO AGERPRES

Victor Alistar, membru al Consiliului Superior al Magistraturii din partea societății civile, a vorbit, la DC News, despre principalele trei probleme încă nerezolvate ale sistemului de justiţie din România. 

Victor Alistar a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, despre principalele trei probleme care au rămas nerezolvate în sistemul judiciar din România. Alistar a subliniat faptul că dincolo de discuţiile nesfârşite despre dosarele de corupţie există o multitudine de alte probleme care îi interesează pe oameni cu adevărat.

Iată ce a declarat Victor Alistar:

"O arie de probleme de soluţionat ţine de partea de logistică. Şi aici nu mă refer doar la sedii ci la dotare, la digitalizare, la facilitarea accesului la justiţie din mai multe perspective. […] Parte din responsabilităţi le are CSM, parte Ministerul Justiţiei. O altă arie este legată de încrederea cetăţeanului în justiţie. Toată lumea discută de dosarele de corupţie, şi eventual de la nivel înalt. Dosarele penale reprezintă circa 14% din totalul dosarelor din ţara asta. Dintre care, cele de criminalitate economico-financiară, inclusiv corupţia, sunt undeva la jumătate. Deci toată discuţia se centrează pe zona asta. Dar oamenii au probleme în instanţele de contencios administrativ, în instanţele de litigii de muncă şi asigurări sociale, in instanţele civile – grăniţuiri, certuri cu vecinii, partaje.  

Faptul că avem practică neunitară, că uneori este o atitudine discreţionară, faptul că nu ştii la ce să te aştepţi, e ca o loterie la nivel de dosare ale cetăţenilor, reprezintă un subiect. Dar nu o să îl abordăm niciodată pe acesta până nu-l rezolvăm pe celălalt care dă foarte bine la media şi ca scandal. Dar acela e mult mai puţin relevant în percepţia cetăţenilor asupra justiţiei."

Urmăreşte, aici, declaraţiile lui Victor Alistar:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel