Justiţia americană a respins cererea lui "El Chapo" pentru condiţii de detenţie mai bune

Un judecător american a respins cererea lui Joaquin "El Chapo" Guzman pentru condiţii de detenţie mai bune în închisoarea din Manhattan unde baronul mexican al drogurilor îşi aşteaptă sentinţa, după ce procurorii au declarat că această cerere ar putea fi parte a unei încercări de a evada, informează marţi Reuters.

Judecătorul districtual Brian Cogan a declarat luni că nu ar pune la îndoială "măsurile administrative speciale" pe care guvernul american le-a impus la adresa lui Guzman, care a evadat de două ori din arest în Mexic, înainte de a fi extrădat în SUA, în 2017.

Judecătorul din Brooklyn a refuzat schimbările, inclusiv posibilitatea de a-i oferi lui Guzman cel puţin două ore de exerciţii pe acoperişul centrului de corecţie metropolitan, de unde un alt deţinut a evadat cu succes în 1981. De asemenea, el a respins argumentul lui Guzman, conform căruia detenţia sa constituie o pedeapsă plină de cruzime şi ieşită din comun.

"Sunt de acord cu inculpatul că a avut şi are un comportament exemplar, însă acest comportament este consecinţa directă a condiţiilor stricte de detenţie în care el se află", a notat Cogan. "Comportamentul său constant bun nu este un motiv pentru a-l modifica, este un motiv pentru a-l menţine", a conchis el.

Guzman, 61 de ani, a fost inculpat în 12 februarie pentru traficarea a tone de cocaină, heroină şi alte droguri spre SUA, în calitate de lider al cartelului Sinaloa. În aşteptarea sentinţei sale, la 25 iunie, el a fost plasat în detenţie.

Vezi și: Cazul El Chapo. Acuze grave pentru doi șefi de stat 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel