Cazul El Chapo. Acuze grave pentru doi șefi de stat

Departamentul Justiţiei de la Washington a anunţat că doi dintre copiii lui Joaquín "El Chapo" Guzmán, fostul lider al cartelului mexican de droguri Sinaloa, au fost inculpaţi pentru implicare în operaţiuni de import şi distribuţie de substanţe narcotice în SUA, informează site-ul postului NPR.

Joaquín Guzmán Lopez, 34 de ani, şi Ovidio Guzmán Lopez, 28 de ani, despre care se crede că se ascund în Mexic, sunt acuzaţi că între 2008 şi 2018 au "conspirat să distribuie cocaină, metamfetamine şi marijuana provenite din Mexic şi din alte părţi pentru a le importa în Statele Unite", se arată într-un comunicat al autorităţilor americane.

Celebrul lord al drogurilor Joaquín "El Chapo" Guzmán a fost extrădat în SUA în anul 2017, iar recent a fost găsit vinovat pentru trafic de droguri de o instanţă din New York.

Avocatul lui Guzman, Jeffrey Lichtman, a afirmat că adevăratul lider al cartelului Sinaloa este Ismael "El Mayo" Zambada, care ar fi scăpat de închisoare prin mituirea "întregului" guvern mexican, inclusiv a foştilor preşedinţi Peña Nieto şi Felipe Calderóne. Cei doi foşti şefi de stat au respins acuzaţiile.

Vezi și: Mafiotul 'El Chapo' Guzman, miliardar sângeros. Povestea spusă de procurorii americani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel