Jurnalistul Valentin Damian a murit. Banciu: E o victorie

Valentin Damian, 47 de ani, unul dintre cei mai vechi şi respectaţi jurnalişti ai Gazetei Sporturilor a murit miercuri seara. Radu Banciu a vorbit despre acest subiect, în direct, la B1 TV. 

"Valentin Damian a murit. Am fost colegi la ProSport, acum 20 de ani. Să mori la 47 de ani înseamnă că măcar ai trăit din profesia ta. Ăsta ar fi un lucru de semnalat. (...) Din punctul meu de vedere, este mai degrabă o victorie pentru că dacă un jurnalist apucă pensia, va ajunge milog pe stradă. Îi și spuneam lui Sabin Orcan, care se fălea ca prinde în curând 48 de ani, că dacă ar fi să termine și el repede cu lumea asta, ar putea să fie și el împlinit, cu toate eșecurile lui. (...) Din jurnalism, până să îți vină rândul la pensie, ești oale și ulcele de ani de zile. Din acest punct de vedere, este un succes pentru că evident, această meserie nu duce nicăieri. Dacă am știi cu toții că murim la 47 de ani, probabil că am încerca să trăim altfel, am iubi și am urî altfel, probabil că ne-am face temele altfel. Cu toți suntem excepționali când trebuie să aranjăm viețile altora, să le criticăm, să le înfrumusețăm. Dacă am știi ce ne așteaptă, am face un efort și ne-am schimba cursul vieții", a zis Radu Banciu.

Valentin Damian se întorcea de la un eveniment auto în Băneasa când, undeva în nordul Bucureștiului, i s-a făcut subit rău și un coleg de la "Adevărul" a încercat să-l ducă la spital.

[citeste si]

Medicii s-au străduit să-l resusciteze. Echipajul a ajuns la Spitalul Floreasca, unde medicii au continuat să se lupte pentru viața lui.

Puțin înainte de ora 19.00, doctorii au consemnat vestea care a paralizat redacția Gazetei și lumea presei: Vali Damian a murit.

Acesta a făcut cronici de meci, a scris pasionat despre fotbal și alte sporturi, până să se dedice zonei auto.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel