Jurnalistul Dorian Stoianovici a murit

Jurnalistul Dorian Stoianovici a murit în urma unui infarct, în noaptea de marți spre miercuri. 

Familia a fost cea care l-a găsit, fără suflare, pe jurnalistul Dorian Stoianovici, într-una din camerele locuinței sale. 

Dorian Stoianovici a fost absolvent al Liceului "Nicolae Bălcescu" și al Universității "Dunărea de Jos" Galați. Ca activitate profesională, Stoianovici a fost inginer proiectare la "Promex", apoi inginer la "Alfa SA". A debutat în presă în 1990. A lucrat în redacțiile mai multor ziare locale, dar a fost și colaborator al unor publicații centrale. În 1995 a beneficiat de o bursa de presă la "The Guardian" din Londra, iar câțiva ani mai târziu a absolvit și "Școala BBC București". A fost editor șef al cotidianului local "Libertatea" și director al ediției de Moldova a cotidianului "România Liberă", corespondent BBC și inspector al CNA pentru județul Brăila. Din octombrie 2009 și până în aprilie 2010, cu susținerea PDL, Stoianovici a fost subprefect al județului Brăila, fiind demis în urma unui scandal. După această experiență profesională, Stoianovici a revenit în presă, ca director al postului de televiziune Antena 1 Galați - Brăila, și apoi în presa on-line ca editor al site-ului Braila24.ro, scrie obiectivbr.ro

Jurnalistul Dorian Stoianobici era pasionat de literatură. Iată un fragment din una dintre ultimele poezii scrise de el "Fluturi arși", recent postată pe site-ul cenaclului "Amprente literare": 

Câteodată îmi vine să pier
Căci știu oameni cu inimi de fier
În seifuri, larvar vegetând...
Fluturi arși vor pluti mâine-n vânt...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel