EXCLUSIV  Jurnaliști din Rusia, ținuți în CUȘTI la o festivitate. Ioana Constantin: Vedeau printre bare. Asta se întâmplă în continuare

Ioana Constantin, fost secretar de stat Ministerul Muncii, a vorbit despre modul în care Rusia își tratează propriii cetățeni.

"Dincolo de ororile astea - masacrul din Bucea, tot ce a mai fost în Mariupol -  nu ştiu dacă noi conştientizam ce înseamnă deportările din Ucraina, exact în stilul stalinist. (...) Nu cred că suntem foarte departe cu ce se întâmplă în Ucraina. Noi ne raportăm la deportările lui Stalin ca fiind acolo, cu 1000 de ani în urmă, şi nu are cum să se mai întâmple. Uite că se întâmplă, acum, aici la noi, la câteva sute de kilometri", a spus Ioana Constantin, la DCNews TV.

"Asta este Rusia!"

"Dacă analizăm situaţia din Transnistria, hai să nu ne mai minţim. Occidentul s-a cam păcălit singur. Domnule, după căderea comunismului, Rusia s-a schimbat? Nu, în Transnistria a funcționat acest mecanism de inspiraţie sovietică, după '90. Nu până în 90! Au fost arestați câțiva patrioţi români. Erau ţinuţi în cuşcă în timp ce erau judecaţi. (....) Asta este Rusia", a punctat jurnalistul Val Vâlcu.

"Asta este Rusia care, inclusiv la nu ştiu ce mare festivitate a făcut Putin acum, de curând, şi-a ţinut jurnaliştii în cuşti, în continuare. Vedeau printre barele acelea. Asta se întâmplă în continuare. Arestează oameni pe stradă, jurnalişti incomozi în cuştile acelea ale poliţiei", a spus Ioana Constantin.

Jurnaliștii ruși incomozi au văzut mitingul lui Putin, de la Sankt Petersburg, care a avut loc în martie, din cușca poliției

"Cu puțin timp înainte de începerea concertului, poliția a reținut mai mulți jurnaliști, printre care și fotograful Novaia Gazeta, Alexei Dușutin. Potrivit forțelor de securitate, acestea au primit informații despre o posibilă provocare la eveniment. Corespondenții au fost ținuți într-o dubă cu gratii, timp de aproximativ două ore, după care au fost eliberați", scrie Novaya Gazeta, citată de RTV. Vezi AICI foto

Interviul integral, în materialul video de mai jos:

Putin se așteaptă la o "soluție diplomatică", deși continuă să bombardeze Ucraina

Putin și-a reiterat pe larg justificarea pentru invadarea Ucrainei. Totuși, acesta i-a spus lui Antonio Guterres, secretarul general al ONU, că „încă ne așteptăm și sperăm că vom putea ajunge la acorduri pe cale diplomatică”.

Putin a spus că discuțiile recente de la Istanbul au ajuns la o ”recunoaștere”, dar a sugerat că acestea au fost deraiate după rapoartele despre atrocitățile împotriva civililor din orașul ucrainean Bucea. Președintele rus a susținut că acestea sunt o ”provocare” și a adăugat că ”armata rusă nu a avut nimic de-a face cu acele lucruri”.

Acesta a mai spus că discuțiile continuă și speră că vor ajunge la un rezultat pozitiv, conform BBC.

Vezi și: Noua propagandă rusă, extrem de periculoasă, la care trebuie să fim atenți înainte de celebra zi de 9 mai

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel