Jurnalist român, mărturii despre dezastrul din Cehia: Tornada a smuls chiar și coșciugele din morminte

Un jurnalist român din Cehia a făcut mărturii despre dezastrul din Cehia, provocat de o tornadă uriașă.

 

 

Imagini apocaliptice în Cehia, după ce o tornadă uriașă a făcut ravagii în mai multe zone. Peste 1.000 de case au fost distruse de furtună, sute de oameni sunt răniți, iar cinci persoane au murit. Mașinile au fost aruncate peste case, iar în unele părți vântul puternic a smuls chiar și coșciugele din morminte. Costi Soare, corespondent al România TV în Cehia, a povestit prin ce trec oamenii din această țară.

VEZI ȘI: Vijeliile au făcut prăpăd în mai multe județe din România - FOTO / VIDEO

"Nu exagerez deloc dacă vă spun că ce se întâmplă acum în Cehia în zona afectată de tornadă arată ca după bombardament. Imaginați-vă mașini azvârlite peste case, acoperișuri smulse de vânt și aruncate la câteva zeci de metri distanță. Mai grav, a fost atât de puternică această tornadă, încât a scos inclusiv coșciuge din cimitir. Într-o zonă foarte afectată de această tornadă au fost găsite coșciuge scoase din pământ, Specialiștii spuneau că la gradul 4, aproape 4, cât a fost această tornadă, vântul este atât de puternic încât are capacitatea să smulgă din temelie o casă dacă nu este foarte bine construită. Iată că s-a întâmplat acest lucru. Noi suntem într-o zonă foarte afectată de tornadă, centrul tornadei a trecut exact pe aici.

Armata, intervenție

Oamenii se uită descumpăniți. Nu le vine să creadă ce se întâmplă, nu știu încotro să o apuce. Peste tot sunt și polițiști, și militari pentru că au fost trimise forțe armate în zonă. Până aseară nu se putea intra, nici măcar convoaiele cu ajutoare nu intrau în zonă pentru că era pericol să se prăbușească peste ei locuințele avariate. Sunt pierderi omenești. Cinci persoane au fost găsite moarte sub dărâmături și peste 200 de localnici au ajuns la spitalele din zonă. Sunt 1000 de case devastate de această tornadă devastatoare, una care nu s-a mai văzut în Cehia din 1964. Mai spuneau specialiștii că zona este predispusă la astfel de evenimente meteo, dar parcă niciodată nu a fost atât de grav. Pagubele sunt în continuare evaluate de autorități.", a relatat Costi Soare la România TV.

VEZI ȘI: Tornadă în Cehia și Austria. Frontul atmosferic se îndreaptă spre România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel