EXCLUSIV  Jurnalist profesionist vs. amator. Glăvan, mărturisire bombă despre Adrian Sârbu

Doru Dinu Glăvan, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, invitat la interviurile DCNews, a vorbit despre diferența dintre un jurnalist profesionist și un jurnalist amator.

Noi suntem nevoiți să atestăm această calitate. Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România este uniune de creație publicistică și jurnalistică și de utilitate publică. Aceste două calități recunoscute de statul român, de Parlament, de Guvern, de președinție, acordă un statut important acestei uniuni. Dacă vorbim de jurnalistul profesionist, care este membrul nostru, atunci trebuie să vedem pe două paliere: odată cel care este cu cartea de muncă și este încadrat în redacții ca realizator, prezentator, comentator, redactor, redactor-șef, director de redacție. Problema este destul de simplă. Nu putem spune că acele persoane care de-a lungul mai multor ani nu au fost colaboratori la presă și au scris fie editoriale sau alte materiale, de aceea noi ca uniune de creație trebuie să luăm în calcul și calitatea aceasta de producție jurnalistică sau publicistică. 

Nu trebuie să ascundem faptul că de-a lungul anilor au fost în redacții jurnaliști apreciați sau mai puțin apreciați și chiar se spunea despre unii că nu au scris decât o dată pe lună sau că era protejatul cuiva. Putem face o diferență între această calitate de salariat într-o redacție și cei care au făcut asta o viață întreagă. Noi atestăm creația jurnalistică., a afirmat președintele Uniunii Ziariștilor din România pentru DCNews.

'Adrian Sârbu nu poate fi încadrat la ziariști profesioniști'

Întrebat dacă Adrian Sârbu, fostul conducător Pro TV, ar putea face parte din Uniunea Ziariștilor, Glăvan a mărturisit că este poate fi doar un membru asociat în uniune pentru că e greu ca un manager să fi făcut creație jurnalistică.

Poate să fie membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști având puternică tangență, dar este un membru asociat în uniune. E greu să spui că un manager a făcut creație jurnalistică. Cu tot respectul față de domnul Adrian Sârbu, Burci și alți domni care au manageriat publicații și pentru care comisia nu știu dacă poate spune că sunt ziariști profesioniști și beneficiari ai tuturor facilităților. În schimb, toți cei care sunt colaboratori în presă și care fac această dovadă, pot fi atestați ca jurnaliști profesioniști., a explicat Doru Dinu Glăvan la interviurile DCNews

Răspunsul integral poate fi urmărit în VIDEO de mai jos

Vezi și: Doru Dinu Glăvan, dezvăluiri din lumea presei. Interviul zilei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel