JUNCKER. "Zarurile au fost aruncate" pentru șefia UE - raport confidențial

"Zarurile au fost aruncate" pentru ca luxemburghezul Jean-Claude Juncker să preia președinția Comisiei Europene, după ce cancelarul Angela Merkel nu a cedat "șantajului" premierului britanic David Cameron, care va suferi o înfrângere usturătoare în fața adversarilor politici din Regat.

După discuții între președintele Consiliului European, Herman van Rompuy, cancelarul Germaniei și Marea Britanie, "Angela Merkel a decis să purceadă cât mai repede posibil la desemnarea" lui Jean-Claude Juncker.

"În actualul context, van Rompuy nu are altă alternativă decât să-l numească pe Juncker", spune un raport confidențial consultat de The Daily Telegraph referitor la discuțiile de miercurea trecută. 

"Dacă nu va exista o răzgândire radicală a cancelarului, zarurile sunt aruncate la Berlin (the die is cast, traducerea în engleză a expresiei în latină alea iacta est - n.r)".

Dacă luxemburghezul Juncker va deveni noul președinte al Comisiei în ciuda opoziției britanice, David Cameron va deveni ținta atacurilor pe scena politică din Insulă, iar efectele ar putea fi acelea că referendumul privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se va desfășura chiar mai devreme decât era programat.

Șansele premierului David Cameron de a bloca numirea lui Jean-Claude Juncker s-au diminuat drastic, după ce grupurile de centru-stânga și centru-dreapta din Parlamentul European au declarat că doresc o coaliție pe cinci ani care să-l susțină pe luxemburghez la președinția Comisiei Europene.

Juncker, în linie dreaptă spre șefia Comisiei. S-au făcut cărțile în PE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel