Juncker, în linie dreaptă spre șefia Comisiei. S-au făcut cărțile în PE

Șansele premierului David Cameron de a bloca numirea lui Jean-Claude Juncker s-au diminuat, după ce grupurile de centru-stânga și centru-dreapta din Parlamentul European au declarat că doresc o coaliție pe cinci ani care să-l susțină pe luxemburghez la președinția Comisiei Europene.

Nu a fost singura veste proastă primită joi de David Cameron. Grupul conservatorilor din Parlamentul European a acceptat să includă noua formațiune eurosceptică din Germania, "Alternativa pentru Germania", în ciuda opozițiilor lui Cameron și a ceea ce Angela Merkel ar putea considera un gest de ostilitate, scrie The Guardian.

Cu trei săptămâni înainte ca noul Parlament European să-și intre în atribuții, social-democratul german Martin Schulz, lider al grupului P&S din PE, a declarat că-l susține pe Juncker în campania sa privind șefia Comisiei Europene.

Atât Schulz, cât și Manfred Weber, noul lider al grupului PPE din Legislativul european, și el un german, au anunțat că vor un pact pe 5 ani, echivalentul unei mari coaliții care să asigure o majoritate confortabilă.

"Juncker are larga susținere în Consiliu (liderilor europeni - n.r) și în Parlament", a declarat Schulz pentru The Guardian.

Surpriza socialiștilor: îl susțin pe candidatul PPE, Juncker

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel