Juncker, declarații la Ateneul Român

Rodica Mitu / 10 ian 2019 / 20:57 Salveaza PDF Comentarii
Juncker
Descriere foto: Juncker

Preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, efectuează o vizită la Bucureşti în perioada 10-11 ianuarie, cu prilejul începerii oficiale a Preşedinţiei române a Consiliului UE. Joi seară, va susține un discurs la Ateneul Român.

Preşedinţii Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Consiliului European, Donald Tusk, Parlamentului European, Antonio Tajani, se află la Bucureşti, pentru a marca începerea oficială a Preşedinţiei române a Consiliului UE. Va avea loc o ceremonie organizată la Ateneul Român. Începând cu ora 20.00, vor fi susținute discursuri.

Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene este exercitată pentru o perioadă de 6 luni, prin rotaţie, de fiecare stat membru. Prin definiţie, preşedinţia trebuie să fie neutră şi imparţială pe perioada exercitării mandatului; prin urmare, ea nu poate favoriza propriile opţiuni de politici şi nici pe cele ale unui alt stat membru. Ea are trei misiuni principale. Prima misiune este de planificare şi conducere a reuniunilor din cadrul diferitelor formaţiuni ale Consiliului (cu excepţia Consiliului Afaceri Externe) şi ale grupurilor sale de lucru. Preşedinţia înseamnă, în primul rând, datoria de a promova în reuniunile pe care le vom prezida la Bruxelles, interesul european prin asigurarea unui cadru corect de negociere, arată site-ul dedicat preşdinţiei române.

Cele mai importante declarații ale lui Jean-Claude Juncker vor fi prezentate pe DCNEWS.RO.

 

Primele cuvinte le-a adresat în limba română.

- Îmi aduc aminte de fiecare etapă parcursă de România

- În Luxemburg în 77 am prezidat Consiliul European care a decis ca România să urmeze parcursul de aderare la UE

- Am fost cel care a semnat Tratatul de aderare a României la UE

- Nu poate să fie niciun compromis în respectarea statului de drept

- Locul României este în Spațiul Schengen!

 

 

 

 

VEZI ȘI: ONU, anchetă 10 august. Chirieac: România, dusă într-o zonă crepusculară

VEZI ȘI: Kovesi, contestație la CEDO după revocare. Ciutacu a explodatTe-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25