ONU, anchetă 10 august. Chirieac: România, dusă într-o zonă crepusculară

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia ONU care a demarat o anchetă cu privire la protestele violente din 10 august, numit și protestul diasporei. 


„ONU sunt cei care anchetează masacrele din Africa neagră, războiul dintre hutu și tutsi (n.r. - genocidul din Ruwanda), situația din Zimbabwe, Republica Centrafricană. S-a ajuns acolo încât ONU să ancheteaze intervenția jandarmilor din 10 august.

Nu cred că doar românii au cerut anchetarea ONU, nu aveau atâta putere. Să încerce ONU să investigheze încălcarea drepturilor omului în justiția din România, există vreo șansă? Nu există nicio șansă! Se duc lucrurile într-o zonă care mi se pare tulbură, crepusculară și unde țara noastră nu are ce căuta.

Totul după ce Parlamentul European votează o rezoluție împotriva României, cu ajutorul votului unor parlamentari români. În timp ce maghiarii și polonezii au votat în favoarea României, câțiva europarlamentari români au votat împotriva țării noastre. Acum este comisie de anchetă ONU, în condițiile în care am văzut și ce se întâmplă în Franța.

Gravitatea unei asemenea anchete se va lăsa pe umerii României, un deceniu de acum. Totul pentru că unii nu s-au împăcat cu rezultatul alegerilor de acum doi ani. Sunt alegeri anul acesta, vor fi alegeri și anul viitor, pot vota. Nu e nevoie să distrugi toată țara doar pentru a ieși partidul sau președintele pe care ți-l dorești”, a declarat Bogdan Chirieac la România TV.

Ancheta vine după ce Declic a inițiat o petiție. A fost semnată de peste 80.000 de persoane și a ajuns pe masa ONU cu privire la ”investigarea și sancționarea abuzurilor Jandarmeriei Române la mitingul Diasporei”. 

Citește și: Kovesi, contestație la CEDO după revocare. Ciutacu a explodat

Citește și: Halep, la Australian Open. Tragerea la sorți, programul și cine transmite meciurile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel