CAMERON capitulează în fața liderilor UE și a PE

Premierul David Cameron este pe punctul de a se da bătut în cruciada sa împotriva numirii lui Jean-Claude Juncker la președinția Comisiei Europene.

Diplomați de la Bruxelles au declarat pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung că David Cameron urmează să-i acorde sprijinul său fostului premier al Luxemburgului, opoziția sa fiind oricum inutilă în cadrul Consiliului European, mai ales că nu a reușit s-o atragă pe Angela Merkel de partea sa.

David Cameron preferă să-și asume în fața propriilor cetățeni acest eșec și să-l accepte pe Juncker.

În orice caz, șansele premierului David Cameron de a bloca numirea lui Jean-Claude Juncker s-au diminuat drastic, după ce grupurile de centru-stânga și centru-dreapta din Parlamentul European au declarat că doresc o coaliție pe cinci ani care să-l susțină pe luxemburghez la președinția Comisiei Europene.

Într-un articol publicat, vineri, într-o serie de ziare europene, David Cameron și-a nuanțat declarațiile cu privire la încleștarea pentru șefia Comisiei Europene, dar a acuzat "înșfăcarea puterii", spunând că sistemul "spitzenkandidaten", potrivit căruia fiecare grup politic din Parlamentul European nominalizează un candidat, riscă să politizeze Comisia.

Juncker, în linie dreaptă spre șefia Comisiei. S-au făcut cărțile în PE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel