JUNCKER. Cameron, gest fără precedent la Consiliul UE

Dacă liderii Uniunii Europene se vor înțelege în privința nominalizării lui Jean-Claude Juncker la președinția Comisiei Europene, David Cameron va cere ca această chestiune să fie supusă votului, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului britanic.

"Premierul spune clar că, în cazul în care Consiliul European îl va nominaliza pe Jean-Claude Juncker, va vrea să existe o procedură de votare", a declarat, luni, la Londra, purtătorul de cuvânt al lui Cameron, citat de AFP.

Amenințarea vine cu puțin timp înainte ca David Cameron să se întâlnească în Downing Street cu președintele Consiliului European, Herman van Rompuy, pentru a discuta problema candidaturii lui Juncker la șefia Executivului European.

"Din câte știu eu, o astfel de acțiune ar fi fără precendent", a punctat purtătorul de cuvânt.

Cei 28 de șefi de stat și guvern din UE se vor reuni la Consiliul European de săptămâna aceasta. Joi și vineri, discuțiile se vor centra pe numele viitorului președinte al Comisiei Europene, care va fi înaintat Parlamentului European. Cameron a eșuat în a o convinge pe Angela Merkel de inoportunitatea nominalizării lui Juncker și este izolat în cruciada sa împotriva luxemburghezului, pe care îl consideră un federalist incapabil să reformeze organismul european.

Schulz se agață de șefia PE. Solicitare-surpriză la Berlin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel