Juncker: Brexit a înrăutățit problemele cu care se confruntă Marea Britanie

Cătălin Șerban / 06 noi 2019 / 14:33 Salveaza PDF Comentarii
Jean-Claude Juncker
Jean-Claude Juncker

Președintele în exercițiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a apreciat că procesul ieșirii Marii Britanii din Blocul comunitar a înrăutățit situația statului britanic, creând un ciclu de „promisiuni, promisiuni neîndeplinite și minciuni”, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

În cadrul unui interviu pentru postul german de televiziune ARD, președintele în exercițiu al Executivului britanic, ce urmează să fie înlocuit de Ursula von der Leyen, a apreciat că problemele cu care se confruntă statul britanic au fost amplificate ca urmare a inițiativei Brexit.

„Marea Britanie are alte probleme decât Brexit, iar aceste probleme devin mai mari din cauza Brexit. Ei încearcă să le ascundă, dar ele devin tot mai mari", a declarat Juncker.

Promisiuni, promisiuni și minciuni repetate

Totodată, oficialul european a descris demersul de ieșire a statului brianic din Uniunea Europeană ca fiind un ciclu continuu de „promisiuni, promisiuni neîndeplinite și minciuni repetate din nou și din nou", la scurt timp după ce l-a acuzat pe premierul britanic Boris Johnson de afirmarea „multor minciuni" pe parcursul campaniei sale din 2016.

Premierul Johnson speră ca alegerile din decembrie să îi ofere un nou mandat pentru a finaliza procesul de ieșire a Marii Britanii din Blocul comunitar, aflat în impas din cauza lipsei unei susțineri coerente în cadrul Parlamentului Britanic, conform Mediafax.

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23