Jumătate din ţară, în alertă. Anunţul MAI

MAI - Pompieri
MAI - Pompieri

În 23 de judeţe ale ţării s-a luat decizia activării grupelor operative de intervenţie, anunţă MAI. 

Duminică, la ora 18.00, au fost activate grupele operative în cele 23 de județe aflate sub avertizare cod portocaliu (AB, AG, AR, BV, BZ, CJ, CS, CV, DB, DJ, GJ, GR, HD, HR, IF, MH, OT, PH, SB, TM, TR, VL și VN) și a centrele județene de coordonare și conducere a intervenției, în 20 de județe (AB, AG, BV, BZ, CJ, CS, DB, DJ, GJ, GR, HD, HR, IF, MH, OT, PH, SB, TR, VL și VN).

EFECTE ÎN INTERVALUL ORAR 8.00—17.00:

În urma fenomenelor hidrometeorologice s-au semnalat, în intervalul orar 8.00—17.00, efecte negative în 13 localități din 11 județe: Alba, Argeș, Arad, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Covasna, Harghita, Mureș, Teleorman, Vâlcea și Municipiul București.

Efectivele ministerului afacerilor interne au intervenit, în principal, pentru evacuarea apei din 16 case, 119 curți și 34 subsoluri și pentru degajarea a copacilor care au fost doborâți de vânt și a acoperișurilor desprinse. Circulația rutieră a fost afectată pe 1 drum național (DN 13 — jud. Mureș) și 2 drumuri județene (DJ 112F — jud. Brașov și DJ 107 — jud. Alba).

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul populației afectate de inundații din județul Bacău, IGSU a dispus suplimentarea mijloacelor de intervenție cu 15 motopompe dislocate de la inspectoratele pentru situații de urgenta ale județelor Galați, Vaslui și Brăila: 7 de la ISU Galați, 5 de la ISU Vaslui și 3 de la ISU Brăila.

În sprijinul structurilor de intervenție hunedorene, 30 de pompieri, 2 motopompe remorcabile și 4 motopompe transportabile din cadrul ISU Bihor și ISU Timiș vor interveni în sprijinul populației afectate de inundații din județul Hunedoara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel