EXCLUSIV  Judecătorii, control psihologic anual. SONDAJ, peste 75.000 de răspunsuri

D.C. / 19 oct 2018 / 15:42 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

DCNews a scris, recent, un articol despre controlul psihologic al judecătorilor, care, din cauza volumului mare de muncă, pot fi stresați și pot greși în hotărârile pe care le iau. 

”Dacă ești judecător și ți se pare nedreaptă propunerea, gândindu-te că oricum hotărârea ta este supusă apelului (iar dacă ești jude de apel, nu ești singur în complet ci mai ai măcar un coleg), gândește-te cât mai durează procesul până se judecă definitiv și cât de mult poate fi afectată viața (personală, profesională, socială) a părților pe această durată.” scriam în urmă cu o zi. 

Vezi mai mult aici: EXCLUSIV De ce ar trebui magistraţii să facă test psihologic anual?!

Chiar în acest context, judecătoarea Mădălina Afrăsinie, de la Tribunalul București, spunea, pentru DCNews că ”Întotdeauna mergem la efecte, niciodată nu mergem la cauze. Feeling-ul meu este că dacă se va merge la cauză cred că sistemul, tot, se va prăbuși”. 

Vezi mai mult aici: EXCLUSIV Judecătoarea Afrăsinie: ASTA nu se dorește să se înțeleagă! Sistemul, tot, se va prăbuși

În acest context, DCNews a realizat un sondaj cu întrebarea dacă judecătorii ar trebui să facă anual control psihologic. 

Peste 57.000 de cititori DCNews au bifat varianta ”DA”. Ei reprezintă 73% din totalul celor care au răspuns la sondaj. 26% consideră că nu ar trebui ca judecătorii să facă un control psihologic anual. Reprezintă peste 20.000 de cititori. 

(w670)


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22