EXCLUSIV  Judecătoarea Afrăsinie: ASTA nu se dorește să se înțeleagă! Sistemul, tot, se va prăbuși

Judecătoarea Mădălina Afrăsinie a declarat, pentru DCNews, că nu se dorește să se înțeleagă adevăratele cauze ale situației din justiția românească. 

”Asta nu se dorește a se înțelege. Întotdeauna mergem la efecte, niciodată nu mergem la cauze. Feeling-ul meu este că dacă se va merge la cauză cred că sistemul, tot, se va prăbuși. E munca aia specific românească: hai să tencuim puțin, să arătăm că totul e bine din afară și-n interior vedeți voi ce faceți și vă descurcați. Ei asta nu înțeleg. Degeaba vin eu și soluționez o cauză într-o lună, două luni, maximum, în comercial nu stai foarte mult cu dosare decât când ai expertize și presupune administrarea unui probatoriu mult mai complex. Dacă eu reușesc să-i administrez omului aceluia peste un an de zile hotărârea, pentru că nu am timpul fizic necesar. Mie într-o săptămână îmi rămâne o singură zi să motivez, că motivăm noi sâmbăta și duminica, e altă discuție, apropo de cauze și efecte. Dacă omul ăla primește hotărârea peste un an, care mai este termenul rezonabil de soluționare a unei cauze? Pentru că termenul rezonabil înseamnă și motivarea hotărârii judecătorești. Poate într-un an, societatea mea pârâtă e deja în faliment.” a spus judecătoarea Mădălina Afrăsinie, președinta Secției a VI-a civilă de la Tribunalul București, la DCNews. 

Judecătoarea a afirmat că sunt 38 - 39 de persoane și le-ar mai trebui o suplimentare a numărului de judecători cu 17 - 20 de judecători. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel