EXCLUSIV  Judecătoarea Afrăsinie: ASTA nu se dorește să se înțeleagă! Sistemul, tot, se va prăbuși

Judecătoarea Mădălina Afrăsinie a declarat, pentru DCNews, că nu se dorește să se înțeleagă adevăratele cauze ale situației din justiția românească. 

”Asta nu se dorește a se înțelege. Întotdeauna mergem la efecte, niciodată nu mergem la cauze. Feeling-ul meu este că dacă se va merge la cauză cred că sistemul, tot, se va prăbuși. E munca aia specific românească: hai să tencuim puțin, să arătăm că totul e bine din afară și-n interior vedeți voi ce faceți și vă descurcați. Ei asta nu înțeleg. Degeaba vin eu și soluționez o cauză într-o lună, două luni, maximum, în comercial nu stai foarte mult cu dosare decât când ai expertize și presupune administrarea unui probatoriu mult mai complex. Dacă eu reușesc să-i administrez omului aceluia peste un an de zile hotărârea, pentru că nu am timpul fizic necesar. Mie într-o săptămână îmi rămâne o singură zi să motivez, că motivăm noi sâmbăta și duminica, e altă discuție, apropo de cauze și efecte. Dacă omul ăla primește hotărârea peste un an, care mai este termenul rezonabil de soluționare a unei cauze? Pentru că termenul rezonabil înseamnă și motivarea hotărârii judecătorești. Poate într-un an, societatea mea pârâtă e deja în faliment.” a spus judecătoarea Mădălina Afrăsinie, președinta Secției a VI-a civilă de la Tribunalul București, la DCNews. 

Judecătoarea a afirmat că sunt 38 - 39 de persoane și le-ar mai trebui o suplimentare a numărului de judecători cu 17 - 20 de judecători. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel