Joseph Daul, un nou mandat de trei ani la șefia Partidului Popular European

Joseph Daul a câştigat un nou mandat de trei ani la conducerea Partidului Popular European (PPE), cu un vot majoritar, informează site-ul partidului.

Joseph Daul a fost reales preşedinte al PPE, miercuri, cu 555 de voturi în favoarea sa şi 23 împotrivă, din cele 578 valide. Anunţul a fost făcut în prima zi a celei de-a 23-a ediţii a Congresului Partidului Popular European, care se desfăşoară la Madrid miercuri şi joi.

"Este o onoare enormă pentru mine să primesc sprijinul familiei politice a PPE pentru următorul meu mandat de preşedinte. Indiferent de problemele cu care ne confruntăm, fie că este vorba de criza migraţiei, provocările legate de securitatea vecinilor din est sau din sud sau stimularea creşterii economice şi a ocupării forţei de muncă, voi face tot ce pot pentru a asigura că PPE va continua să conducă Europa cu politici care reflectă valorile noastre fundamentale legate de libertate, solidaritate, responsabilitate şi subsidiaritate", a declarat Daul.

[citeste si]

"Acest congres a demonstrat încă o dată că familia PPE poate oferi viziune şi îndrumare în vremuri dificile. PPE va lucra la asigurarea stabilităţii şi cooperării în Balcani ca aceste state să-şi urmeze, în continuare, calea europeană şi vom ajuta ţările din Parteneriatul Estic să contracareze agresiunea Rusiei, să aibă reforme şi să devină democraţii stabile. Vom încerca să încheiem un parteneriat stabil cu Turcia, dar şi cu partenerii noştri din regiunea MENA (Orientul Mijlociu şi Africa de Nord)", a susţinut preşedintele PPE.

După realegerea sa ca preşedinte PPE, Joseph Daul l-a nominalizat pe Antonio Lopez-Isturiz pentru un nou mandat de secretar general al PPE. Delagaţii se vor întâlni joi pentru a alege secretarul general, zece vicepreşedinţi şi trezorierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel