Jose Manuel Barroso: România şi Bulgaria nu generează problemele de integrare europeană

Admiterea României și Bulgariei în UE a fost decizia corectă, iar problemele privind integrarea europeană NU sunt generate de cele două state, a declarat, miercuri, la Bruxelles, în ultima conferință de presă în calitate de președinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Întrebat dacă admiterea României şi Bulgariei în Uniunea Europeană a fost suficient de credibilă, Barroso a afirmat: "Imaginaţi-vă o secundă că aceste ţări nu ar fi devenit membre UE. În acest caz, probabil nu am mai discuta despre criza din Ucraina. Probabil am discuta despre Bulgaria sau despre ţările baltice".

Admiterea acestor ţări "a fost decizia corectă. Desigur, nu a fost perfect. Dar să vă spun sincer – problemele pe care le-am avut în toţi aceşti ani cu integrarea europeană oare au fost din cauza Bulgariei şi României? Bineînţeles că nu", a subliniat Barroso, citat de agenţia Focus, scrie Mediafax.

Citește și Barroso își ia adio de la Comisia Europeană

Preşedintele în funcţie al Comisiei Europene a explicat, e asemenea, că există vechi state membre UE care fac procesul decizional mult mai dificil decât ţările admise de curând.

Jose Manuel Barroso, final de mandat la șefia CE

Cel mai logeviv lider european, Jose Manuel Barroso, a susținut, miercuri, la Bruxelles, ultima sa conferință de presă în calitate de președinte al Comisiei Europene, la finalul celor 10 ani de mandat.

La 29 iunie 2004, Jose Manuel Barroso a fost numit în funcția de președinte al Comisie Europene, ales în unanimitate de executivele celor 25 de state membre ale Uniunii Europene. Parlamentul European a susținut această decizie la 22 iulie 2004 cu 413 voturi din 711 eurodeputați care au participat la vot (251 contra și 44 de abțineri).

Barroso a fost reales în funcție și pentru legislatura 2009-2014 a Parlamentului European, cu 382 de voturi pentru și 219 contra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel