Joe Biden nu e primit la comemorarea victimelor de la atentatele din 11 septembrie 2001

Joe Biden nu e primit la comemorarea victimelor de la atentatele din 11 septembrie 2001  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Joe Biden nu e primit la comemorarea victimelor de la atentatele din 11 septembrie 2001 / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Aproape 1.800 de americani afectați direct de atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 se opun participării președintelui Joe Biden la orice evenimente comemorative din acest an, cu excepția cazului în care își menține angajamentul de a declasifica anumite documente care, potrivit acestora, ar arăta o legătură între liderii saudiți și atentate.

Membrii familiilor și supraviețuitorii vor publica vineri o declarație prin care îi solicită lui Biden să renunțe să participe la evenimentele de comemorare a 20 de ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001 de la New York și Shanksville, Pennsylvania și la Pentagon, cu excepția cazului în care declasifică documentele despre care aceștia cred că oferă dovezii ale implicării oficialilor saudiți în atentate.

Oamenii spun că, în calitate de candidat, Biden s-a angajat să fie mai transparent și să elibereze cât mai multe informații posibile însă, după ce a ajuns președinte, administrația sa a ignorat cererile lor.

Oamenii sunt dezamăgiți de Biden

„Nu putem să-l primim pe pământul nostru sfânt până nu-și îndeplinește promisiunea”, se arată în comunicatul obținut de NBC News. După concluzia Comisiei 9/11 din 2004 au fost descoperite alte dovezi care arată că oficialii guvernului din Arabia Saudită au susținut atacurile, spun membrii în comunicat. 

„Totuși, mai multe administrații, Departamentul de Justiție și FBI-ul au urmărit în mod activ să țină informațiile secrete și să-i impiedice pe americani că afle adevărul despre atacurile de pe 11 septembrie.”, precizează aceștia.

„Suntem frustrați, obosiți și întristați de atitudinea guvernului american, care a ales să țină secrete informațiile despre familiile noastre timp de 20 de ani”, spune Brett Eagleson, al cărui tată a fost ucis în timpul atacurilor.

În timp ce raportul Comisiei din 11 septembrie a constatat că Arabia Saudită a fost un „aliat problematic”, în special atunci când a venit vorba de schimbul de informații, ancheta nu a găsit nicio dovadă care să implice liderii saudiți în atac. Cu toate acestea, au fost identificați cetățeni saudiți ca sursă majoră de finanțare pentru Al Qaeda. Guvernul saudit a negat orice legătură cu atacurile, scrie NBC News.

Biden continuă expulzările din era Trump. Activiștii pentru imigranți sunt furioși

Administrația Biden a transmis că va extinde pe termen nedefinit o politică pentru pandemie din era președintelui Donald Trump care permite Statelor Unite ale Americii să expulzeze foarte rapid imigranții fără documente.

Conform BBC, legea este cunoscută drept Title 42 și este menită prevenirii răspândirii Covid-19 în instituțiile care îi primeau pe acești imigranți. Copiii și familiile fac excepție de la regulă. Cel puțin 940.000 de persoane au fost extrădate de când legea a intrat în vigoare anul trecut. Decizia vine în timp ce se încearcă tot mai mult să se treacă granița americană. Doar în luna iulie au existat 210.000 de persoane care au pătruns pe teritoriul Statelor Unite.

CDC a luat decizia pe motiv epidemiologic

Într-un comunicat, Centrul american pentru controlul și prevenția bolilor (CDC) a transmis că politica va rămâne valabilă până când răspândirea virusului SARS-CoV-2 de către non-cetățeni nu o să mai fie o problemă serioasă la adresa sănătății publice. Situația epidemiologică va fi analizată de CDC o dată la fiecare 60 de zile.

Anunțul a surprins activiștii care militează pentru drepturile imigranților, iar aceștia au acuzat echipa lui Joe Biden de susținerea politicilor anti-imigranți ale lui Donald Trump. Au existat „numere record” de migranți care au „pus presiune” pe operațiunile departamentului de interne, spune David Shahoulian, secretarul adjunct pentru politicile de frontieră și imigrări (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel