Biden continuă expulzările din era Trump. Activiștii pentru imigranți sunt furioși

Facebook Joe Biden
Facebook Joe Biden

Joe Biden continuă politicile anti-imigranți ale lui Donald Trump.

Administrația Biden a transmis că va extinde pe termen nedefinit o politică pentru pandemie din era președintelui Donald Trump care permite Statelor Unite ale Americii să expulzeze foarte rapid imigranții fără documente.

Conform BBC, legea este cunoscută drept Title 42 și este menită prevenirii răspândirii Covid-19 în instituțiile care îi primeau pe acești imigranți. Copiii și familiile fac excepție de la regulă. Cel puțin 940.000 de persoane au fost extrădate de când legea a intrat în vigoare anul trecut. Decizia vine în timp ce se încearcă tot mai mult să se treacă granița americană. Doar în luna iulie au existat 210.000 de persoane care au pătruns pe teritoriul Statelor Unite.

CDC a luat decizia pe motiv epidemiologic

Într-un comunicat, Centrul american pentru controlul și prevenția bolilor (CDC) a transmis că politica va rămâne valabilă până când răspândirea virusului SARS-CoV-2 de către non-cetățeni nu o să mai fie o problemă serioasă la adresa sănătății publice. Situația epidemiologică va fi analizată de CDC o dată la fiecare 60 de zile.

Anunțul a surprins activiștii care militează pentru drepturile imigranților, iar aceștia au acuzat echipa lui Joe Biden de susținerea politicilor anti-imigranți ale lui Donald Trump. Au existat „numere record” de migranți care au „pus presiune” pe operațiunile departamentului de interne, spune David Shahoulian, secretarul adjunct pentru politicile de frontieră și imigrări.

Fenomenul a făcut ca instituțiile de la graniță să se supraîncarce

„Această amploare a fenomenului a provocat... ca instituțiile de frontieră să se umple peste capacitatea normală de funcționare, afectându-ne capacitatea de a instaura distanțarea socială”, a transmis Shahoulian. În plus, departamentul are parte de „rate tot mai mari” de teste pozitive, iar pericolele sunt tot mai mari pentru că există și varianta Delta a virusului, considerată mult mai transmisibilă.

Administrația Biden a luat apărarea în mod frecvent politicilor din era lui Trump în tribunal, după ce organizațiile pentru drepturile omului au dat în judecată sistemul american de luat în primire migranții. În timp ce guvernul de acum a făcut din reforma sistemului un obiectiv important, președintele le-a cerut imigranților să nu facă excursia periculoasă către Statele Unite.

„Pot să zic destul de clar: nu veniți aici”, a transmis el, într-un interviu din martie. „Suntem în proces de organizare. Nu vă părăsiți orașul sau comunitatea”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel