Joe Biden, despre omologul său chinez: Ne cunoaștem bine, nu suntem prieteni

Joe Biden, despre omologul său chinez: Ne cunoaștem bine, nu suntem prieteni / Foto: Pixabay
Joe Biden, despre omologul său chinez: Ne cunoaștem bine, nu suntem prieteni / Foto: Pixabay

Joe Biden a vorbit și despre relațiile cu China, după întâlnirea cu Vladimir Putin.

Preşedintele american Joe Biden a afirmat miercuri, la Geneva, că China încearcă din greu să se proiecteze ca o naţiune responsabilă în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus, dar a pus la îndoială faptul dacă Beijingul a încercat cu adevărat să înţeleagă originea pandemiei de COVID-19, relatează Agerpres, citând Reuters.

Întrebat dacă îl va numi pe preşedintele chinez Xi Jinping drept prieten vechi care să se deschidă investigatorilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii ce încearcă să stabilească de unde a început pandemia, Biden a spus: Să lămurim ceva. Ne cunoaştem bine, nu suntem vechi prieteni. Este doar o afacere.

El a spus că Statele Unite vor coopta alte ţări pentru a lucra la dezvoltarea unui mecanism fizic pentru depistarea precoce a următoarei pandemii şi a facilita un răspuns rapid.

VEZI ȘI: Summit SUA-Rusia. Joe Biden: Relaţia dintre SUA şi Rusia trebuie să fie stabilă şi previzibilă 

Biden către Putin: Consecinţele vor fi devastatoare pentru Rusia 

Preşedintele american Joe Biden a dezvăluit că i-a transmis omologului său rus, Vladimir Putin, că, dacă opozantul rus Alexei Navalnîi va muri, consecinţele vor fi devastatoare pentru Rusia. Biden a făcut aceste declaraţii în conferinţa de presă susţinută separat după întâlnirea avută miercuri cu Putin de la Geneva, relatează agenţiile internaţionale de presă. Discuţiile de la vila La Grange din Geneva au durat mai puţin de patru ore - mult mai puţin decât se aşteptau consilierii lui Biden.

Putin, în vârstă de 68 de ani, l-a numit pe Biden, în vârstă de 78 de ani, un partener constructiv şi experimentat şi a spus că vorbesc "aceeaşi limbă", dar a adăugat că nu a existat o prietenie, ci mai degrabă un dialog pragmatic despre interesele celor două ţări. Biden a declarat că i-a "spus preşedintelui Putin că avem nevoie de nişte reguli de bază pe care să le respectăm cu toţii", adăugând: "Am făcut ceea ce am venit să fac". 

VEZI ȘI: Vladimir Putin, promisiune pentru Ucraina, după întâlnirea cu Joe Biden. Ce a spus despre Alexei Navalnîi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel