JO 2016: Primarul din Rio de Janeiro, solicitări pentru reducerea haosului în trafic

O nouă ediție a Jocurilor Olimpice de vară vor fi organizate în 2016, iar primarul orașului Rio de Janeiro, Eduardo Paes, are deja o strategie pregătită pentru ca pe întreaga perioadă a competiției, transportul sportivilor și oficialilor să nu aibă de suferit. În acest sens, edilul din Rio intenționează să le ceară marilor companii locale să-și ia vacanță în timpul JO 2016 și să decreteze sărbătoare publică pe durata evenimentului care va avea loc între 5 și 21 august 2016.

Edilul din Rio de Janeiro, Eduardo Paes, a precizat că intenționează să se întâlnească luna viitoare cu liderii departamentelor juridice și șefii companiei petroliere controlate de stat Petrobras, cu cei ai BNDES, o importantă bancă de dezvoltare, precum și ai altor mari companii, "pentru a putea avea o vacanță în timpul Jocurilor Olimpice", după cum a mărturisit, informează Reuters, potrivit Agerpres.

"Nu vrem ca oamenii să părăsească orașul, ci dorim ca ei să rămână, însă este clar că mobilitatea va fi afectată pe durata Olimpiadei", a spus Paes.

De asemenea, edilul din Rio dorește să reprogrameze și vacanțele școlare pentru a se asigura că vor exista cât mai puține mașini pe șosele și a avertizat că ar putea declara sărbătoare publică pe durata evenimentului care va avea loc între 5 și 21 august 2016.

Orașele braziliene au rețele de transport public slab dezvoltate și, deși în Rio au fost introduse noi linii de autobuz în vederea JO 2016, lucrările la noua linie locală de metrou este în întârziere și s-ar putea ca aceasta să nu fie deschisă la timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel