Jerome Powell (FED), avertisment privind războiul comercial cu China

Jerome Powell, preşedintele Rezervei Federale a SUA avertizează că tarifele vamale ridicate ar putea afecta negativ economia americană.

Preşedintele Rezervei Federale a SUA (Fed), Jerome Powell, a avertizat joi că tarifele vamale ridicate impuse de administraţia Trump ar putea afecta negativ economia americană, transmit Market Watch şi Xinhua. În 6 iulie, SUA şi China, primele două mari economii ale lumii, au introdus reciproc tarife vamale pentru importuri în valoare de 34 miliarde dolari, Beijingul acuzând Washingtonul că a declanşat cel mai mare război comercial din istorie.

'Dacă se aplică în alte moduri, astfel încât în final să avem tarife ridicate pentru o mulţime de produse, de bunuri şi servicii, şi dacă acestea se permanentizează, ar putea afecta negativ economia noastră', a afirmat la radio şeful Fed. Oficialii Fed sunt îngrijoraţi că există 'o creştere a neliniştii oamenilor de afaceri din SUA privind impactul tarifelor vamale ridicate impuse de administraţia Trump', a explicat Jerome Powell.

Temerile oamenilor de afaceri

Acesta a adăugat: 'Dacă răsfoieşti un ziar, vezi aceste temeri exprimate de mulţi oameni de afaceri. Este foarte dificil să previzionăm cum va evolua situaţia'. Dar Powell a indicat că Fed ar putea încetini ritmul majorării dobânzii sau chiar ar putea scădea dobânda de politică monetară dacă avansul economiei SUA se reduce şi rata inflaţiei creşte. Şeful Rezervei Federale a SUA susţine că 'economia este efectiv într-o situaţie bună', rata inflaţiei este aproape de ţinta Fed de 2%, şomajul este în scădere, iar rata de participare a forţei de muncă este în creştere.

Powell a admis că s-ar fi aşteptat la un ritm mai rapid de creştere a salariilor, dar acestea se vor majora gradual. Rata şomajului în SUA a urcat la 4% în iunie, de la 3,8% în mai, totuşi aproape de nivelul estimat de Rezerva Federală a SUA pentru sfârşitul acestui an. De asemenea, salariul mediu orar, un indicator urmărit cu atenţie de Rezerva Federală a SUA, a înregistrat luna trecută un avans anual de 2,7%, similar cu luna mai.

Vezi și: Trump: Brexit ”va ucide, probabil, afacerile cu americanii”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel