Jens Stoltenberg, noi anunțuri despre criza din Ucraina: Rusia încearcă să creeze un pretext pentru un atac armat la adresa Ucrainei

Jens Stoltenberg, NATO/ captură video
Jens Stoltenberg, NATO/ captură video

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, face noi declarații despre conflictul Rusia - Ucraina. 

Iată principalele declarații ale lui Jens Stoltenberg: 

- Continuăm să monitorizăm situația în continuare, facem apel la Rusia să-și retragă trupele, ar fi un important prim-pas pentru o soluție politică pașnică. 

- NATO și aliații săi sprijină Ucraina,  inclusiv prin punerea la dispoziție pentru forțele militare ucrainene și prin sprijin financiar substanțial. 

- Astăzi, aliații au confirmat că ușa NATO rămâne deschisă și că decizia în legătură cu intrarea unei țări în NATO este la latitudinea membrilor NATO și a nimănui altcuiva. 

- Dreptul fiecărei națiuni de a-și alege propriul drum este absolut fundamental pentru securitatea europeană și trans-atlantică și trebuie să fie respectat.  

- Aliații NATO și-au subliniat susținerea puternică pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și a Georgiei. 

- Nu putem accepta să revenim la perioada sferelor de influența acolo unde marile puteri intimidau și dictau celorlalți. 

- Nu pot există decizii pentru Ucraina fără Ucraina, la fel cum nu poate exista nicio decizie legată de Georgia fără participarea Georgiei. 

- În momentele de tensiune, dialogul este cu atât mai important. NATO rămâne deschis pentru a purta un dialog cu Rusia, de bună credință. Aliații sunt pregătiți să se așeze la masa negocierilor cu Rusia, pentru a găsi punctele comune și pentru a rezolva problemele. 

- Suntem îngrijorați că Rusia încearcă să însceneze, să creeze un pretext pentru un atac armat la adresa Ucrainei. Nu avem încă informații clare, nu știm ce se va întâmpla, dar știm că Rusia a trimis la graniță cele mai mari forțe, cele mai numeroase trupe din ultimele decenii la granița cu Ucraina. Ceea ce mai știm este că sunt foarte mulți ofițeri ai serviciilor de informații ruse care operează în Ucraina, sunt prezenți în Donbas și am văzut încercări de a crea pretexte, de a înscena, pentru așa numitele operațiuni sub steag fals pentru a oferi o scuză pentru a invada Ucraina. Monitorizăm îndeaproape ce se întâmplă. 

Citește și: FUM la ambasada Rusiei de la Kiev. Kremlinul spune că situația ar putea ESCALADA. Bogdan Chirieac: Nu se lasă nimic în urmă! Probabil se ard documente

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel