NATO a activat Forța de Reacție. Stoltenberg: Nu trebuie să existe niciun spaţiu pentru calcule greşite

Jens Stoltenberg, NATO/ captură video
Jens Stoltenberg, NATO/ captură video

NATO a activat Forța de Reacție, organizația fiind pregătită să răspundă oricărei urgențe care s-ar ivi. 

Alianţa Nord-Atlantică a activat Forţa de Reacţie, pentru a putea răspunde oricărei urgenţe, a declarat vineri seară secretarul general Jens Stoltenberg, cerând Rusiei să înceteze "războiul fără sens" din Ucraina, transmite Mediafax. 

"Ieri, statele membre NATO şi-au activat planurile de apărare şi, în consecinţă, mobilizăm elemente ale Forţei NATO de reacţie la nivel terestru, aerian şi maritim pentru a ne consolida şi mai mult poziţia şi a reacţiona rapid la orice urgenţă", a declarat Jens Stoltenberg, după summitul Alianţei Nord-Atlantice, desfăşurat prin videoconferinţă.

Nu e loc de greșeli

"Nu trebuie să existe niciun spaţiu pentru calcule greşite sau neînţelegeri. Vom face tot ce trebuie pentru a proteja şi a apăra fiecare stat membru şi fiecare centimetru de teritoriu NATO", a subliniat Jens Stoltenberg, potrivit site-ului Politico.eu.

Alianţa Nord-Atlantică a cerut Rusiei, cu ocazia reuniunii liderilor statelor membre, să oprească "imediat" operaţiunea militară în Ucraina, considerată "cea mai gravă ameninţare de securitate din ultimele decenii". NATO a anunţat continuarea acţiunilor de consolidare a apărării flancului estic.

Ultimele știri din Ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a declarat vineri că a vorbit cu președintele american Joe Biden despre ajutorul militar și sancțiunile SUA împotriva Rusiei, în timp ce țara sa se confruntă cu o invazie rusă.

„Întărirea sancțiunilor, asistența concretă în apărare și o coaliție anti-război tocmai au fost discutate”, a scris Zelenski pe Twitter, adăugând că Ucraina este „recunoscătoare” pentru sprijinul „puternic” american.

-

Regatul Unit a anunțat sancțiuni atât împotriva lui Vladimir Putin, cât și împotriva ministrului rus de externe Serghei Lavrov, transmite The Moscow Times.

Un purtător de cuvânt a spus că guvernul Regatului Unit va introduce măsurile „iminent, pe lângă pachetul de sancțiuni anunțat ieri de Regatul Unit. Joi, Marea Britanie a anunțat sancțiuni ample împotriva băncilor ruse și a companiei aeriene Aeroflot.

Vezi TEXT LIVE aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel