Jan Gabor, ambasadorul Slovaciei în România, părăsește funcția

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 11 aprilie 2018, pe ambasadorul Republicii Slovace, Jan Gabor, în vizită de rămas bun.

"Cei doi oficiali au salutat dinamica relațiilor bilaterale, bazată pe o tradiție de cooperare și pe interese comune, evocând simbolistica deosebită a anului 2018, marcată de celebrarea a 25 de ani de relații diplomatice, precum și sărbătorirea Centenarului de către cele două țări.

A fost menționată dorința organizării de evenimente comune care să marcheze aceste momente importante și care să contribuie la apropierea popoarelor român și slovac. Contactele bilaterale prevăzute a fi organizate în 2018 vor oferi un plus de vizibilitate evenimentelor aniversare. Șeful diplomației române a salutat buna integrare a minorității slovace în România, respectiv a celei românești în Slovacia și a subliniat rolul acestora de liant între cele două țări.

Militarii români, onorați în Slovacia 

Totodată, a arătat apreciere pentru modul în care autoritățile din Slovacia onorează memoria militarilor români care au luptat pentru eliberarea acestui stat în cel de-al Doilea Război Mondial.

Ministrul Teodor Meleșcanu a adresat mulțumiri ambasadorului slovac pentru implicarea deosebit de activă și contribuția adusă dezvoltării relațiilor bilaterale și i-a urat succes în activitatea viitoare," se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel