Izvorul Tămăduirii, 24 aprilie. Cum să alungi blestemele și farmecele, în această zi. Gestul simplu!

Izvorul Tămăduirii, 24 aprilie. Cum să alungi blestemele și farmecele, în această zi. Pe 24 aprilie 2020, în vinerea din Săptămâna Luminată, creştinii ortodocşi sărbătoresc Izvorul Tămăduirii, ziua în care se sfințesc apele. Pentru alungarea blestemelor și a farmecelor, credincioșii fac un gest simplu, în această zi sfântă. Iată despre ce este vorba.

Izvorul Tămăduirii, 24 aprilie. Cum să alungi blestemele și farmecele, în această zi. În fiecare vineri a Săptămânii Luminate, după Învierea Domnului, creștinii sărbătoresc Izvorul Tămăduirii, praznic ce amintește de o minune săvârșită de Maica Domnului la Constantinopol. Cu puţin înainte de a ajunge împărat, Leon cel Mare (457 – 474) se plimba printr-o pădure de la marginea oraşului, când întâlneşte un bătrân orb care îi cere să-i dea apă. Ostenelile lui Leon sunt zadarnice: nici un fir de apă.

Izvorul Tămăduirii, 24 aprilie. Cum să alungi blestemele și farmecele, în această zi.  Atunci aude glasul Maicii Domnului: "Nu este nevoie să te osteneşti, căci apa este aproape. Pătrunde, Leone, mai adânc în pădure şi luând cu mâinile apă tulbure potoleşte setea orbului şi apoi unge cu ea ochii lui cei întunecaţi". Într-un final, Leon a găsit izvorul. Apa a potolit setea orbului şi mai mult, cu ajutorul acesteia, şi-a recăpătat vederea. După ce a ajuns împărat, Leon a ridicat în acel loc o biserică, iar cu apa acelui izvor s-au vindecat mulţi bolnavi de-a lungul timpului, prin mila şi lucrarea Maicii Domnului, care i s-a descoperit.

Cum să alungi blestemele și farmecele, în această zi

Izvorul Tămăduirii, 24 aprilie. Cum să alungi blestemele și farmecele, în această zi. În tradiția românească există o serie de superstiții despre care se spune că aduc mult belșug și sănătate. Stropirea credincioșilor cu apă sfințită, mai ales în prima zi de vineri de după Paște, ajută la dezlegarea farmecelor, a deochiului ori a celor mai crunte blesteme.

Izvorul Tămăduirii, 24 aprilie. Cum să alungi blestemele și farmecele, în această zi. Preoții recomandă stropirea cu agheasmă a locuinței și lucrurilor din casă, pentru îndepărtarea gândurilor necurate și izbăvirea de păcate, precum deznădejdea, reaua credință sau trufia ori invidia.

Vezi și: Izvorul Tămăduirii, 24 aprilie 2020. Aghiasma Mică, puteri miraculoase: Cum te ajută apa sfințită

Izvorul Tămăduirii, 24 aprilie 2020. Ce nu ai voie să faci în această zi sfântă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel