Izvorul Tămăduirii, 24 aprilie 2020. Ce nu ai voie să faci în această zi sfântă

Maica Domnului, de Izvorul tămăduirii
Maica Domnului, de Izvorul tămăduirii

Izvorul Tămăduirii, 24 aprilie 2020. Ce nu ai voie să faci. În fiecare vineri a Săptămânii Luminate, după Învierea Domnului, creștinii sărbătoresc Izvorul Tămăduirii, praznic ce amintește de o minune săvârșită de Maica Domnului la Constantinopol. Credincioșii trebuie să țină cont de câteva tradiții. Ce nu au voie să facă în această zi.

IzvorulTămăduirii, 24 aprilie 2020. Ce nu ai voie să faci. Cu puţin înainte de a ajunge împărat, Leon cel Mare (457 – 474) se plimba printr-o pădure de la marginea oraşului, când întâlneşte un bătrân orb care îi cere să-i dea apă. Ostenelile lui Leon sunt zadarnice: nici un fir de apă.

Izvorul Tămăduirii, 24 aprilie 2020. Ce nu ai voie să faci. Atunci aude glasul Maicii Domnului: "Nu este nevoie să te osteneşti, căci apa este aproape. Pătrunde, Leone, mai adânc în pădure şi luând cu mâinile apă tulbure potoleşte setea orbului şi apoi unge cu ea ochii lui cei întunecaţi". Într-un final, Leon a găsit izvorul. Apa a potolit setea orbului şi mai mult, cu ajutorul acesteia, şi-a recăpătat vederea. După ce a ajuns împărat, Leon a ridicat în acel loc o biserică, iar cu apa acelui izvor s-au vindecat mulţi bolnavi de-a lungul timpului, prin mila şi lucrarea Maicii Domnului, care i s-a descoperit.

Izvorul Tămăduirii, 24 aprilie 2020. Ce nu ai voie să faci. Izvorul Tămăduirii ne arată puterea sa harică de a înfăptui minuni cu ajutorul lui Dumnezeu. Maica Domnului este Maica noastră, a celor care ne încredinţăm ei pentru a-i cere ajutorul, că este Rugătoarea şi Mijlocitoarea noastră înaintea lui Hristos, după cum o numeşte Biserica. Cu ocazia prăznuirii Izvorului Tămăduirii, preoţii sfinţesc apa, făcând Aghiasmă Mică, căreia poporul îi mai spune şi "aiasmă".

Vezi și: Izvorul Tămăduirii, 24 aprilie 2020. Aghiasma Mică, puteri miraculoase: Cum te ajută apa sfințită

Ce nu trebuie să faci în această zi

Izvorul Tămăduirii, 24 aprilie 2020. Ce nu ai voie să faci. Tradiția populară spune că sărbătoarea este norocoasă și spornică pentru săpătorii de fântâni, căci numai în această zi apele sunt mai zgomotoase și zbuciumate, astfel că zgomotul apei îi ajută pe fântănari să găsească repede o sursă de apă în grădina casei ori în zone de deal și câmpie.

IzvorulTămăduirii, 24 aprilie 2020. Ce nu ai voie să faci. În ziua de vineri nu se face nici o treabă casnică. Nu se spală și nici nu se calcă rufe. Se spune că cine respectă acest obicei, va avea un loc asigurat în Rai. Gospodinele respectă ziua de prăznuire şi nu spală, nu calcă rufe şi nu croiesc un lucru de îmbrăcămite, pentru că acesta nu va fi de folos şi nu va fi terminat niciodată.

Vezi și: Calendar Ortodox aprilie 2020. Vinerea Albă: Maica Domnului a construit o fântâna cu apă dătătoare de viaţă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel