Iuliu Cosmin Șerbănescu, prodecan ASE, reținut pentru mită

Procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Iuliu Cosmin Șerbănescu, prodecan al Academiei de Studii Economice, sub aspectul săvârșirii a șase infracțiuni de luare de mită și a unei infracțiuni de trafic de influență.

Anchetatorii spun că profesorul a primit mită în schimbul căreia a oferit lucrări de licență gata elaborate și le-a promis unor studenți că le va da o notă de trecere la examenul de licență. Procurorii mai acuză că Șerbănescu intervenea la colegi profesori pentru ca elevii care l-au mituit să promoveze examenul.

Comunicatul procurorilor:

"Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus, prin ordonanţa din 18.07.2014, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Şerbănescu Iuliu Cosmin sub aspectul săvârșirii a 6 infracţiuni de luare de mită şi a unei infracţiuni de trafic de influenţă, constând în aceea că, în calitate de profesor titular al cursurilor de fiscalitate, asigurări și reasigurări de la o facultate din cadrul Academiei de Studii Economice, a pretins și primit de la studenţi sume de bani cuprinse între între 400 de lei și 400 de euro, în scopul de a efectua un act contrar atribuțiilor de serviciu.

Percheziţii la ASE şi la domiciliul prodecanului Iuliu Şerbănescu

Astfel, le-a oferit acestora lucrări de licență gata elaborate, în formă digitală, garantându-le totodată că, în calitate şi de membru al comisiei de licență, le va asigura nota corespunzătoare promovării examenului de licență. De asemenea, inculpatul a acceptat să-și traficheze influența, în schimbul banilor primiți, prin intervenții la profesorii coordonatori ai lucrărilor de licență și membri ai comisiilor de examinare, în vederea promovării examenelor de an și a celor de licență.

Inculpatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel