Iulian Fota: De ce o susțin pe Kovesi

Fostul consilier prezidenţial pentru securitate naţională, Iulian Fota, a arătat într-o postare pe Facebook care sunt motivele pentru care o susține pe Laura Codruța Kovesi.

După ce cu o zi înainte Iulian Fota susținea că ”modul în care sunt tratate doamnele Tarcea și Kovesi ne face să fim încrezători în viitor? Kovesi este la un pas de persecuția politică. Daca ele sunt tratate așa, ce șansă mai are un om obișnuit în fața tavalugului ăsta?”, joi, fostul consilier prezidențial a scris:

”"Urbi et orbi" vreau să lămuresc o chestiune. Nu sunt un prieten al doamnei Kovesi, nu avem prieteni comuni, nu ne cunoaștem prea bine. Nu am o miză personală în toată chestiunea asta, contactul meu profesional, inclusiv când eram la Cotroceni, cu chestiunile juridice fiind inexistent. Nu cred că am fost vreodată invitat la ședințele de bilanț anual ale DNA sau Parchetul General, când ea era șefa și când alții tronau la prezidiu. Și atunci de ce o susțîn ?

Din principiu, după cum tot din principiu l-am susținut și pe președintele Traian Băsescu sau pe generalul Marcel Opriș. Nici un om, mai ales unul cu o carieră publică onorabilă, nu trebuie pedepsit fără să i se spună cu ce a greșit, iar greșeală să fie bine documentată. Altfel suntem în stalinism, unde oamenii erau schimbați pe greșeli ideologice sau mai rău, din invidie sau chiar răutate pură. Și nu uitați că suntem în țară lui "de-al dracului", țară în care mulți fac rău doar așa, din ticaloșie, fără să fie capabili să se justifice.

Traian Băsescu a fost suspendat în 2012 fără să i se spună cu ce a greșit "grav", conform Constituției. Pe Marcel Opriș au vrut să-l schimbe doar pe considerente politice, în baza unei operete de prost gust, pusă în scenă la comisia de apărare din Senat și bazată pe false acuzații. Când am întrebat în CSAT cu ce a greșit a fost TĂCERE, LINIȘTE, nu au putut spune nimic. Și atunci de ce să schimbi un general care nu a greșit cu nimic ? La fel au făcut și cu Codruța Kovesi schimbată în baza unei decizii politice, ce începe să se intrezărească. Sper și aici să avem curând faptele.” a postat Fota.

”Deci, cu ce a greșit Codruța Kovesi?” se întreabă retoric fostul consilier  cerând ”faptele, clare, evidente, dovedite și nu minciunile” de pe tv, prezentate drept fapte.

Citește și: Fota: Să ne strângem în jurul casei lui Kovesi

Să-și asume faptele și să plătească

”Nu distrugem oamenii pe baza de vorbe. Iar dacă doamna Kovesi a greșit să-și asume faptele și să plătească. Deși , după modul în care este linșată public speranțele unora că există și fapte reprobabile, par cam mici.

Vreți să-l cred pe Ghiță în defavoarea unui înalt funcționar public, fie ea și Kovesi? E mai credibil Ghiță decât Poliția Română, o instituție a statului? Vreți să distrugem oameni și chiar o țară doar pe baza unor minciuni și manipulări ? În halul asta ați ajuns ? Chiar nu pricepeți că dacă Kovesi pică pe calomniile unora voi chiar nu o să mai aveți nici o șansă?

Și o susțin pe Kovesi și pentru că a fost în stare, singură, pe zona ei profesională, să ajungă în fruntea Europei. Ceea ce e onorant și într-o țară de neputincioși este tot mai greu de obținut. Câți dintre cei care o înjurați sunteți capabili de așa ceva ?

Deci, pentru mine, până la proba contrarie, pentru că așa este normal, Codruța Kovesi este cinstită și competență. Asta nu înseamnă că este perfectă, dar merită să fie susținută pentru a obține postul de Procuror European. Iar cei care cred altceva să vină cu probe, cu evidente, cu dovezi, cu fapte” este postarea lui Iulian Fota.

Citește și: Laura Vicol, mesaj dur către Kovesi: Asta îi transmit, cu toată dragostea

Sublinierile și intertitlul aparțin redacției

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel