Iulia Timoșenko va înceta, vineri, greva foamei

Fostul premier ucrainean, "Începând de mâine (vineri - n.r.), ea va înceta greva foamei", a declarat joi, pentru agenția Interfax, medicul venit de la clinica Charite pentru a o examina pe Iulia Timoșenko, Lutz Harms. De asemenea, medicul Lutz Harms a cerut autorităților de la Kiev să îmbunătățească condițiile din spital ale Iuliei Timoșenko, punând accentul pe încetarea supravegherii video a fostului premier. "Una dintre condițiile importante pentru tratament este încrederea dintre medic și pacient", a precizat doctorul german.

Tot în aceeași zi, ministrul adjunct al Ministerului ucrainean al Sanatatii, Raissa Moisseenko, a declarat că fostul premier a fost de acord să înceteze greva foamei după întâlnirea cu medicii germani.

Iulia Timoșenko a fost transferată la spitalul penitenciar din cauza unei hernii, unde a început greva foamei pentru a protesta împotriva "falsificării" alegerilor legislative din 28 octombrie de către putere, fostul premier anunțându-și decizia de a începe greva foamei printr-o declarație scrisă.  Formațiunea Iuliei Timoșenko s-a plasat pe locul secund la alegerile legislative din Ucraina, câștigător fiind Partidul Regiunilor al președintelui Viktor Ianukovici.

Scrutinul a fost sever criticat de observatori ai Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), aceștia denunțând un regres al democrației în fosta republică sovietică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel