Italia: 'Este nevoie de un fotbal optimist, pesimismul şi rutina te omoară' (Arrigo Sacchi)

'Este nevoie de un fotbal optimist, pesimismul şi rutina te omoară', a declarat Arrigo Sacchi, antrenorul marii echipe a lui AC Milan de la sfârşitul anilor 1980, referindu-se la problemele cu care se confruntă acest sport în Italia, scrie site-ul tuttomercatoweb.com.

Sacchi le-a elogiat pe Liverpool şi Tottenham Hotspur, care vor disputa în acest an finala Ligii Campionilor. 'Echipele care sunt în finala Ligii Campionilor joacă un fotbal ofensiv, cu generozitate şi entuziasm. Nu sunt echipe tactice, ci echipe care au strategie şi au muncit foarte mult ca să ajungă aici. În Italia este nevoie de inovaţie, lumea nu trebuie să se teamă de nou.

Este nevoie de un fotbal optimist, pesimismul şi rutina te omoară. Creativitatea nu trebuie inhibată', a afirmat Sacchi, prezent luni la Salonul Cărţii de la Torino. 'Investim puţin în tineri, sunt prea mulţi străini şi nu avem structurile pe care le au alţii. (...) Trebuie spus ceva despre antrenori: când noi am devenit antrenori, cursurile de la Coverciano durau un an şcolar, acum 32 de zile.

Ori noi eram cretini, ori aceştia sunt super-genii', a spus Sacchi, în vârstă de 73 de ani. În opinia sa, existenţa unor echipe secunde ale cluburilor nu ar fi o idee rea: 'În Anglia, Franţa, Olanda, Austria şi Elveţia există academiile, iar acolo ei fac într-o săptămână ceea ce noi facem într-o lună.' Sub comanda lui Sacchi, AC Milan a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1989 (după o finală cu Steaua Bucureşti, încheiată 4-0) şi 1990. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel