Israelul avertizează Siria

siria
siria

Israelul a anunţat că pregăteşte o posibilă intervenţie militară împotriva Siriei, în cazul în care regimul Bashar Al-Assad va furniza arme chimice şi rachete mişcării teroriste Hezbollah.

Mişcarea siită Hezbollah, susţinută financiar şi militar de Iran şi Siria, a lansat în 2006, în timpul conflictului cu Israelul, mii de rachete spre teritoriul israelian. În plus, organizaţia teroristă Hezbollah este acuzată de comiterea atentatului antiisraelian care a avut loc miercuri în staţiunea bulgară Burgas.

"Am ordonat armatei să intensifice activităţile de colectare de informaţii şi să se pregătească de o posibilă intervenţie militară", a avertizat ministrul israelian al apărării Ehud Barak, citat de ziarul Jerusalem Post.

"Urmărim posibilul transfer de muniţie, în special rachete antiaeriene şi arme chimice, din Siria în Liban. În momentul în care regimul preşedintelui Bashar Al-Assad va începe să cadă, ne vom consulta şi cu alte agenţii de informaţii", a precizat Barak. Preşedintele Shimon Peres avertiza joi că Israelul va ataca baze ale teroriştilor oriunde în lume, ca reacţie la atentatul antiisraelian din Bulgaria.

"Asistăm la un atac terorist letal în spatele căruia se afla Iranul; ştim că au existat şi alte tentative, de data aceasta au reuşit", a spus preşedintele israelian, conform ziarului Jerusalem Post.

"Israelul dispune de mijloacele necesare şi are intenţia de a reduce la tăcere şi de a paraliza organizaţiile teroriste", sublinia Peres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel