Israelul a ocupat estul Ierusalimului, iar palestinienii au fost evacuați forțat. Se dorește reconstruirea celui de-al Treilea Templu Evreiesc

Israelul a ocupat estul Ierusalimului, iar palestinienii au fost evacuați forțat  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Israelul a ocupat estul Ierusalimului, iar palestinienii au fost evacuați forțat / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

În Ierusalimul de est au izbucnit mai multe nemulțumiri, pe fondul demolării caselor palestiniene și a evacuărilor forțate.

După trei nopți consecutive în care forțele israeliene de securitate care au atacat Moscheea Al Aqsa, iar Poliția a încercat să oprească accesul palestinienilor la Orașul Vechi în luna sfântă a Ramadanului, tensiunile în Ierusalimul de Est, Fâșia Gaza și Cisiordania au devenit tot mai pregnante.

Zilele trecute au avut loc proteste ale palestinienilor indignați de expulzarea forțată a unui număr de familii palestiniene din casele lor din cartierul Sheikh Jarrah din Ierusalimul de Est, unul dintre multele cartiere ai căror rezidenți sunt expulzați. Sute de palestinieni au fost răniți după ce au fost împușcați, bătuți și arestați. Zeci de polițiști israelieni au fost de asemenea răniți.

Atmosfera în Orașul Sfânt, tot mai tensionată

În timp ce marșul care trebuia să aibă loc luni, 10 mai 2021, a fost anulat (vezi AICI), tensiunile au început să crească, în timp ce reprimarea împotriva protestatarilor a fost reluată. Mai multe grupuri de coloniști israelieni s-au îndreptat spre Zidul de Vest, urmăriți de forțele de securitate israeliene poziționate pe partiția dintre Ierusalimul de Vest și estul ocupat.

În dimineața zilei de 11 mai, alte grupuri de coloniști tineri puteau fi văzuți plimbându-se prin suburbiile ocupate din Ierusalimul de Est.

În același timp, palestinienii nu pot să construiască case noi în Ierusalimul de Est ocupat; Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) estimează că doar 13% din suprafață este alocată palestinienilor pentru construcții.

Se dorește reconstruirea Templului

Totodată, în Gaza, zeci de palestinieni au fost uciși în timp ce Israelul continuă să bombardeze enclava asediată, ca represalii pentru rachete lansate asupra Israelului (citește AICI), după ce facțiunile palestiniene din Gaza au avertizat că încălcările israeliene continue în Al-Aqsa vor duce la un răspuns dur.

În plus față de temerile că Israelul încearcă să iudaizeze Ierusalimul de Est ocupat în favoarea unei majorități evreiești, există temeri că israelienii vor distruge Moscheea Al-Aqsa. Un grup numit Mișcarea Credincioasă a Muntelui Templului pledează activ pentru distrugerea Moscheii Al-Aqsa și reconstruirea celui de-al Treilea Templu Evreiesc în locul său, notează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel