Forțele israeliene au atacat palestinienii din estul Ierusalimului. Moscheea Al Aqsa a fost bombardată

Forțele israeliene au atacat palestinienii în estul Ierusalimului. Moscheea Al Aqsa a fost bombardată  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Forțele israeliene au atacat palestinienii în estul Ierusalimului. Moscheea Al Aqsa a fost bombardată / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

În estul Ierusalimului au izbucnit violențe între evrei și palestinieni. Moscheea Al Aqsa a fost atacată de trupele israeliene.

Palestinienii s-au confruntat cu poliția israeliană pentru a treia noapte la Ierusalim și există temeri că ar putea exista violențe mai mari în contextul unui marș naționalist evreu ce este planificat în oraș. Marșul anual al Steagului Zilei Ierusalimului înseamnă, de obicei, tineri sioniști plimbându-se prin zonele musulmane. Evenimentul marchează capturarea de către Israel a Ierusalimului de Est, găzduirea Orașului Vechi și a locurilor sale sfinte, în 1967 (citește mai multe AICI).

Au izbucnit violențe în estul Ierusalimului

Zeci de coloniști evrei, conduși de Itamar Ben-Gvir, un membru de extremă dreapta al Knesset, au mărșăluit în cartierul Sheikh Jarrah și au privit cum forțele israeliene atacau rezidenți și protestatari palestinieni.

Hashem Salemeh, un membru al familiei Ghawi care a fost strămutat cu forța în 2009 și a căror casă a fost preluată de coloniștii evrei, a declarat pentru Al Jazeera că a fost atacat de poliția israeliană.

„M-au bătut și apoi au negat complet că ar fi făcut așa ceva. Acesta este un guvern terorist. Așa este un guvern care protejează și susține miniștrii teroriști din rândurile sale”, a spus el.

Netanyahu a ordonat atacul pentru a-i satisface pe coloniști

Șeicul Ikrima Sabri, imamul și predicatorul moscheii Al Aqsa, a declarat că premierul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat raidul asupra complexului Al Aqsa „pentru a-i satisface pe coloniști, astfel încât să se mențină în funcție”.

„El (Netanyahu) a vrut să le facă (coloniștilor) un cadou”, a spus Șeicul Ikrima Sabri.

Totodată, Mustafa Barghouti, liderul partidului inițiativei naționale palestiniene, a calificat raidul israelian asupra moscheii Al Aqsa drept „fapt criminal”. Barghouti, care era prezent în interiorul complexului în timpul atacului israelian, a declarat că Israelul a încălcat toate drepturile omului atacând oamenii din interiorul moscheii.

„Una dintre cele mai șocante scene pe care am văzut-o este când au atacat medicii care au fost bătuți fără niciun motiv - deoarece le ofereau primul ajutor persoanelor rănite. Acest lucru este inacceptabil ... acesta este comportamentul rasist al unei armate israeliene care practică apartheidul și discriminarea”, a spus Mustafa Barghouti, potrivit AlJazeera.

VEZI ȘI  -  Violențele și protestele au lovit Ierusalimul. Marș naționalist evreu, planificat în oraș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel