Israelul a atacat consulatul iranian din Damasc. Televiziunea de stat iraniană afirmă că mai mulți diplomați au fost uciși 

Sursa Foto: REUTERS/Firas Makdesi
Sursa Foto: REUTERS/Firas Makdesi

Lovituri israeliene au atins luni clădirea consulatului iranian la Damasc.

Televiziunea de stat iraniană afirmă că mai mulți diplomați iranieni au fost uciși în atacul israelian asupra clădirii consulatului iranian din Damasc. Rețeaua de știri SNN din Iran confirmă uciderea liderului Gărzilor Revoluţionare ale Iranului, Mohammad Reza Zahedi.

Lovituri israeliene au vizat o clădire din cartierul Mazzeh din Damasc', o zonă unde se află ambasade şi reprezentanţa ONU, potrivit SANA.

Agenţia siriană de presă a adăugat că sistemele de apărare aeriană au atacat ţinte inamice în jurul capitalei.

OSDO, ce are sediul la Londra şi dispune de o reţea amplă de surse în Siria, a evocat un bilanţ de opt morţi.

La Teheran, media de stat a relatat că o lovitură israeliană a distrus o anexă a ambasadei Iranului la Damasc. Hossein Akbari, ambasadorul Republicii Islamice Iran la Damasc, şi familia sa nu au fost răniţi în timpul atacului israelian, a relatat agenţia de presă iraniană Nur.

Fotografii publicate de AFP arată clădirea distrusă complet. În apropiere, s-au strâns zeci de trecători, iar o ambulanţă a sosit la locul atacului, conform Agerpres.

"Ar putea să genereze mai multe discuții și tensiuni"

"Lideri ai republicii islamice Iran, în special ai Corpului Gardienilor Revoluției au mai fost uciși, au mai fost eliminați, pentru implicarea lor deschisă, fără reținere, în sprijinirea mișcărilor teroriste. Israelul a executat lovitura pentru că acești lideri ai Corpului Gardienilor Revoluției, care sunt practic 'paznicii supremi' ai islamismului, ai fundamentalismului în Iran, sunt cei care coordonează finanțarea și organizarea grupurilor teroriste, în special Hamas. Ceea ce a făcut Hamasul pe 7 Octombrie, anul trecut, a făcut-o în strictă coordonare cu finanțare și organizare Iraniană, drept pentru care Israelul a promis că fiecare lider care a fost implicat în actul terorist o să sufere consecințe. Ceea ce vedem acum are o nuanță de diferențiere, asta pentru că acest lider al Corpului Gardienilor Revoluției a fost ucis într-o clădire diplomatică, în consulatul Iranian din Damasc, ceea ce ar putea să genereze mai multe discuții și tensiuni (...)”, a afirmat Radu Tudor, jurnalist Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel